Pak je Kans-fonds

Wilt u serieus aan de slag met het verbeteren van uw toekomst? Maar u hebt er het geld niet voor? Vraag dan een bijdrage aan uit het Pak je Kans-fonds. Zo neemt u zelf actie om bijvoorbeeld meer kans te hebben op een baan. Of om meer te doen voor de omgeving waarin u leeft.

Hoe u gaat werken aan het verbeteren van uw kansen, beslist u zelf. Bijvoorbeeld door een opleiding of cursus. Of door het weghalen van een praktische hindernis of een andere stap.

Het Pak je Kans-fonds helpt u om doelen te stellen en daar naartoe te werken. Om uiteindelijk uzelf te kunnen redden. Nu en in de toekomst. 

Voorbeelden
Dit zijn een paar voorbeelden waarvoor u een bijdrage kunt aanvragen:

  • Activiteiten om uw kans op betaald werk te vergroten. Bijvoorbeeld als u nu nog een uitkering krijgt.
  • Activiteiten die het meedoen aan het maatschappelijke leven vergroten. Als leerling, werknemer, ondernemer, vrijwilliger of als mantelzorger.
  • Activiteiten die uw situatie op de arbeidsmarkt verbeteren.

Of lees één van de deelnemersverhalen:

Voorwaarden

  • U woont in de gemeente Hardenberg.
  • U bent 18 jaar of ouder.
  • U hebt een inkomen van minder dan 170% van de bijstandsnorm en geen eigen vermogen.
  • Als u al bent begonnen met de activiteit, komt u niet voor deze bijdrage in aanmerking.
  • Wilt u de bijdrage gebruiken voor een e-bike of rijbewijs? Dan gelden extra voorwaarden.

U maakt zelf een plan

Maak goed duidelijk welk doel u wilt halen. En wat u hiervoor wilt doen. Een duidelijk en goed plan vergroot uw kans op een bijdrage uit het fonds. Het plan vult u in op de bijlage van het onderstaande formulier. Hebt u een uitkering? Deel uw plan ook met uw werkconsulent.

Een speciale Pak je Kans-begeleider kan u coachen  bij het opstellen van een plan. Bel of mail de begeleider op 14 0523 of pakjekans@hardenberg.nl.

Aanvragen bijdrage Pak je Kans-fonds

Dit kan met onderstaand aanvraagformulier. Stuur alle bewijsstukken mee. Is het formulier niet helemaal ingevuld? Of missen er bewijsstukken? Dan kunnen we de aanvraag niet behandelen.

Binnen zes weken krijgt u bericht of u een bijdrage ontvangt.

Evaluatie

Nadat u het traject hebt afgerond, nemen wij binnen zes maanden contact met u op. We onderzoeken of u hebt bereikt wat u in uw Pak je kans-plan hebt opgeschreven. U vult hiervoor het evaluatie in. Dit formulier staat onderaan deze pagina.

Uw vraag aan Samen Doen

Gaat er iets niet helemaal goed op het gebied van werk, welzijn, wonen of zorg? Wij helpen u graag.

Inloopuren

De teams van Samen Doen houden elke week een inloopuur. Bekijk een overzicht met inloopuren.