Verloren en gevonden voorwerpen

Iets gevonden of verloren? Geef het door met het online contactformulier via onderstaande knop. Of bel ons: 14 0523. Geef daarbij een duidelijke omschrijving van wat u gevonden  of verloren hebt. 

Als uw verloren voorwerp wordt gevonden, nemen we contact met u op.

Hebt u iets gevonden? Bewaar het voorwerp zelf voor de eigenaar. Meldt de eigenaar zich binnen 1 jaar? Dan geeft u het voorwerp terug aan de eigenaar. Doet de eigenaar dit niet? Dan bent u de nieuwe eigenaar van het voorwerp. U kunt het voorwerp ook afgeven op het gemeentehuis.

Wij zetten geen meldingen op de website verlorenofgevonden.nl. Wi krijgen van deze site ook geen meldingen.

Melden met DigiD

Logo DigiD

U kunt er ook voor kiezen om uw melding door middel van DigiD door te geven. Bij uw aanvraag met DigiD wordt een aantal van uw gegevens vooraf ingevuld.

Identiteitsbewijs verloren?

Bent u uw rijbewijs, paspoort of identiteitskaart verloren? Dan hoeft u geen aangifte te doen bij de politie. U ondertekent bij ons een verklaring van vermissing. U kunt dan ook meteen een nieuw document aanvragen.

Vindt u alsnog uw oude identiteitsbewijs? Lever dit dan in bij uw gemeente. Dit identiteitsbewijs is namelijk niet meer geldig. Verliest u uw paspoort in het buitenland? Doe dan daar aangifte bij de politie.

Identiteitsbewijs van iemand anders gevonden?

Dit mag u niet zelf bewaren. Breng het naar het gemeentehuis of stuur het op. Het postadres is: 

Gemeente Hardenberg
Betreft: Gevonden voorwerpen
Postbus 500
7770 BA Hardenberg

Fiets kwijt?

Onze Toezichthouders Veiligheid verwerken fout gestalde fietsen en fietswrakken die de gemeente of de politie in beslag namen. U betaalt € 25 om uw fout gestalde fiets terug te krijgen.

Fiets of fietswrak gevonden? Bel ons dan op 14 0523. We zorgen ervoor dat de fiets wordt opgehaald.

Vermiste en gevonden dieren

Bent u een dier kwijt? Of vindt u er 1? Neem dan contact op met Stichting Amivedi. Zij houden de vermiste en gevonden huisdieren bij op een lijst. Bel of mail met Stichting Amivedi: hardenberg@amivedi.com, of 088 006 46 53. Dit is de plaatselijke hulppost Hardenberg/Ommen.

U kunt een vermist of gevonden dier ook melden bij het Zwolse Dierenasiel. Bel dan met de Dierenambulance Noord-Overijssel: 088 811 33 88. De eigenaar van het gevonden huisdier betaalt de kosten voor het ophalen en opvangen. 

Iets verloren in de trein of bus

Geef uw melding door bij de vervoerder:

Afspraak maken

Een product of dienst aanvragen? De medewerkers van de Publieksdienst helpen u graag. Maak voor uw bezoek eerst online een afspraak.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het online contactformulier.

Bel mij terug

Hebt u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.