Verloren en gevonden voorwerpen

Heeft u iets gevonden? Of bent u iets verloren? Dan leest u hier wat u het beste kunt doen. 

Als u iets bent verloren of heeft gevonden, kunt u dit melden bij de gemeente. De gemeente Hardenberg maakt geen gebruik van de website verlorenofgevonden.nl. De meldingen op deze website worden niet doorgestuurd naar de gemeente.

Iets verloren?
Bent u iets verloren? Meld dit bij de Publieksdienst. Dit kan door middel van het online contactformulier, of telefonisch op 14 0523.

Wanneer uw verloren voorwerp wordt gevonden, neemt de Publieksdienst contact met u op.

Identiteitsbewijs verloren?
Bent u uw rijbewijs, paspoort of identiteitskaart verloren? Dan hoeft u geen aangifte te doen bij de politie. U ondertekent een verklaring van vermissing bij de gemeente. Daar kunt u ook meteen een nieuw document aanvragen.

Vindt u alsnog uw oude identiteitsbewijs? Lever dit dan in bij uw gemeente. Dit identiteitsbewijs is namelijk niet meer geldig. Verliest u uw paspoort in het buitenland? Doe dan aangifte bij de politie ter plaatse. 

Maak online een afspraak

Identiteitsbewijs gevonden?
Dit mag u niet zelf bewaren. Breng het naar het gemeentehuis of stuur het op. Het postadres is: 

Gemeente Hardenberg
Afdeling Gevonden voorwerpen
Postbus 500
7770 BA Hardenberg 

Ander voorwerp gevonden?
U kunt het voorwerp zelf bewaren voor de eigenaar. U meldt uw vondst via het online contactformulier of telefonisch via 14 0523. geef daarbij een duidelijke omschrijving.

Meldt de eigenaar zich binnen 1 jaar? Dan geeft u het voorwerp terug aan de eigenaar. Doet de eigenaar dit niet? Dan bent u de nieuwe eigenaar van het voorwerp. U kunt het voorwerp ook afgeven op het gemeentehuis.

Fiets kwijt?

De Toezichthouders Veiligheid van gemeente Hardenberg verwerken foutief gestalde fietsen en fietswrakken die door de gemeente of de politie in beslag zijn genomen. U betaalt € 25 om uw foutief gestalde fiets weer terug te krijgen.

Wie een fiets of een fietswrak gevonden heeft, kan dat doorgeven aan de Publieksdienst en bellen met 14 0523. De gemeente kan er dan voor zorgen dat de fiets wordt opgehaald.

Vermiste en gevonden dieren

Als u een dier verloren of gevonden heeft, kunt u contact opnemen met stichting Amivedi. Zij verzorgen registratie van vermiste en gevonden huisdieren. Stichting Amivedi is bereikbaar via het e-mailadres hardenberg@amivedi.com, of telefonisch op nummer 088 006 46 53 (plaatselijke hulppost Hardenberg/Ommen).

U kunt een verloren of gevonden dier ook melden bij het Zwolse Dierenasiel. Dit kan via het telefoonnummer van de Dierenambulance Noord-Overijssel: 088 811 33 88. De kosten voor het ophalen en opvangen van een gevonden dier, worden door het dierenasiel bij de eigenaar van het huisdier in rekening gebracht. 

Iets verloren in de trein of bus

Hebt u iets in de trein verloren, kijk dan op www.ns.nl. Heeft u iets in de bus verloren, kijk dan op www.connexxion.nl of www.syntus.nl.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het online contactformulier.

Bel mij terug

Hebt u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.