Omgevingsvisie Landstad Hardenberg

De omgevingsvisie Landstad Hardenberg is klaar. Het college van B&W biedt de omgevingsvisie voor vaststelling aan de gemeenteraad aan.

De gemeenteraad bespreekt de omgevingsvisie in de oriënterende ronde van 15 juni en neemt op 6 juli een besluit.

In de omgevingsvisie staat hoe de gemeente Hardenberg zich de komende 20 jaar verder gaat ontwikkelen tot Landstad Hardenberg.

De omgevingsvisie is niet van de gemeente alleen. Het is het verhaal van alle inwoners en ondernemers in Hardenberg. De omgevingsvisie is dan ook samen met de Hardenbergers gemaakt. Dat begon al in 2017 met Bouw je eigen buurt. Dit heeft veel waardevolle informatie opgeleverd. Tegelijkertijd is op allerlei terreinen nieuw beleid gemaakt. Zoals het programma Wonen, het programma mobiliteit, de economische koers en het meerjarenprogramma Duurzaam Hardenberg. Alles komt nu samen in de omgevingsvisie.

In de omgevingswet die naar verwachting op 1 juli 2022 in werking treedt, staat dat elke gemeente een omgevingsvisie moet hebben. Voor de gemeente Hardenberg is de omgevingsvisie de stip op de horizon die toekomstige ontwikkelingen richting geeft. Want Hardenberg wil nog aantrekkelijker en krachtiger worden. Met een mooie leefomgeving en een duurzame economie. De omgevingsvisie is daarbij de leidraad. Het is ook de agenda voor samenwerking.

Lees meer over de Omgevingsvisie Landstad Hardenberg

Magazine Landstad Hardenberg

In het magazine Landstad Hardenberg leest u het verhaal van Hardenberg. We hebben de omgevingsvisie voor u samengevat. En u leest verhalen van mensen uit de samenleving die nu al werken op de manier die goed bij Landstad Hardenberg past.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het online contactformulier.

Bel mij terug

Hebt u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente Hardenberg? Meld u dan aan voor één van de nieuwsbrieven.