Omgevingsvisie Landstad Hardenberg

De gemeenteraad van Hardenberg heeft op 6 juli 2021 de Omgevingsvisie Landstad Hardenberg vastgesteld. De omgevingsvisie loopt vooruit op de landelijke Omgevingswet die naar verwachting op 1 juli 2023 in werking treedt.

Omdat de Omgevingswet nog niet in werking is getreden, moet deze omgevingsvisie worden opgevat als een structuurvisie als bedoeld in artikel 2.1 Wet ruimtelijke ordening.

Inhoud van de omgevingsvisie

In de omgevingsvisie schetsen we het toekomstbeeld van onze gemeente. Maar om dat te kunnen doen, vertellen we eerst het verhaal van onze gemeente. Waar staan we nu en hoe zijn we daar gekomen?

Daarna kijken we vooruit richting 2040. Hoe gaan we om met het landelijk gebied? Welke ontwikkelingen zien we in de grote kernen en hoe houden we de kleine kernen leefbaar? Wat moeten we doen voor een vitale economie? Hoe blijven we goed bereikbaar? En hoe doen we dat allemaal op een duurzame manier?

Lees meer over de Omgevingsvisie Landstad Hardenberg

Totstandkoming van de omgevingsvisie

In 2017 zijn we samen met inwoners gestart met 'Bouw je eigen buurt'. Alle informatie die we toen hebben opgehaald hebben we verwerkt in de omgevingsvisie voor de gemeente Hardenberg.

In de periode daarna hebben we, tot eind vorig jaar, met veel inwoners, bedrijven en instellingen uit de samenleving gesproken over de toekomst van Hardenberg en hebben we op allerlei terreinen plannen voor de toekomst gemaakt. Van wonen tot economie, van bereikbaarheid tot duurzaamheid. Nu komt alles samen in de Omgevingsvisie Landstad Hardenberg.

Magazine Landstad Hardenberg

In het magazine Landstad Hardenberg leest u het verhaal van Hardenberg. We hebben de omgevingsvisie voor u samengevat. En u leest verhalen van mensen uit de samenleving die nu al werken op de manier die goed bij Landstad Hardenberg past.

Contact

Wilt u meer informatie? De Publieksdienst helpt u graag. Neem contact met ons op via het online contactformulier.

Bel mij terug

Hebt u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente Hardenberg? Meld u dan aan voor één van de nieuwsbrieven.