Bouw je eigen buurt

Als jij het voor het zeggen hebt, hoe ziet jouw eigen buurt er dan uit? Die vraag stelde de gemeente Hardenberg in 2017 aan jou. Veel inwoners hebben meegedaan aan Bouw je eigen buurt.

We vroegen hen om ons te vertellen welke keuze ze zouden maken als ze hun eigen buurt mochten inrichten.

De gemeente Hardenberg gebruikt de opbrengst van Bouw je eigen buurt bij het maken van de Omgevingsvisie voor 2040. Daarin beschrijft de gemeente hoe jouw leefomgeving er op de lange termijn uitziet. Daarbij houden we met zoveel mogelijk aspecten rekening.

Brochure

Bij 'Bouw je eigen buurt' gaven inwoners op een bouwtekening aan wat zij belangrijk vinden voor de toekomst van jouw eigen buurt, wijk of kern, of voor de hele gemeente Hardenberg. Het gaat om wensen en ideeën op het gebied van de mensen om je heen, eigen huis & buurt, de manier waarop je je verplaatst, werk, de fysieke leefomgeving, vrije tijd en energie.

Inwoners konden online een bouwtekening maken via www.bouwjeeigenbuurt.nl. Daarnaast zijn verspreid over de gemeente bijeenkomsten georganiseerd waar inwoners een bouwtekening konden maken. In het najaar trok de Bouw je eigen buurt karavaan door de gemeente.

Alle resultaten zijn verwerkt in de brochure 'Bouw je eigen buurt, jouw visie op de toekomst'. De brochure blikt in tekst en beeld terug op Bouw je eigen buurt. In de brochure staat wat alle deelnemers het belangrijkst vinden voor hun leefomgeving, en wat minder belangrijk is. Ook zijn  opvallende resultaten terug te vinden. De brochure is via onderstaande link te bekijken.

Titel Type Grootte Download
Brochure.pdf PDF 4 MB Download (Brochure)

Krachtig Hardenberg

Er is in de afgelopen periode ook gekeken naar de belangrijkste ontwikkelingen die in de komende jaren op de gemeente Hardenberg afkomen. Dit is gebundeld in de onderstaande notitie 'Krachtig Hardenberg, het nieuwe platteland'.

Beleidsperspectief

Ook is in beeld gebracht welke plannen en ambities de gemeente Hardenberg op dit moment al heeft. Wat zijn de strategische kernopgaven waar de gemeente de afgelopen jaren aan heeft gewerkt?

Titel Type Grootte Download
Beleidsperspectief.pdf PDF 964 KB Download (Beleidsperspectief)

Vervolgstappen

Alle informatie die bij Bouw je eigen Buurt is opgehaald hebben we verwerkt in de Omgevingsvisie voor de gemeente Hardenberg. Daarnaast heeft de gemeente in de afgelopen jaren met veel mensen uit de samenleving gesproken over de toekomst van Hardenberg. En hebben we op allerlei terreinen plannen voor de toekomst gemaakt. Van wonen tot economie, van bereikbaarheid tot duurzaamheid. Alles komt samen in de Omgevingsvisie voor Hardenberg. Naar verwachting wordt de Omgevingsvisie in februari 2021 ter inzage gelegd.

Contact

Wilt u meer informatie? De Publieksdienst helpt u graag. Neem contact met ons op via het online contactformulier.

Bel mij terug

Hebt u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente Hardenberg? Meld u dan aan voor één van de nieuwsbrieven.