Koopzondagen

In de gemeente Hardenberg is in 2018 een proef gehouden met koopzondagen. Deze proef wordt momenteel geëvalueerd, waarna het college van B&W een voorstel doet aan de gemeenteraad over het al dan niet voortzetten van de koopzondagen. Tot die tijd mogen winkels in de gemeente Hardenberg op zondag niet open.

In de afgelopen zomer is binnen de gemeente Hardenberg voor het eerst ervaring opgedaan met koopzondagen. Voor de centra van Hardenberg en Dedemsvaart zijn elk drie koopzondagen aangewezen waarop winkels en supermarkten hun deuren mochten openen.

Proefperiode in december
Aansluitend werd in december een proefperiode gehouden. In deze proefperiode mochten supermarkten in Hardenberg en Dedemsvaart om en om op zondag open. Voor overige winkels in Hardenberg en Dedemsvaart werden specifieke koopzondagen aangewezen.

Evaluatie in 2019
Onder ondernemers is een enquête gehouden om een totaalbeeld te krijgen. De uitkomsten van deze enquête worden meegenomen in de evaluatie, evenals de ervaringen met koopzondagen voor supermarkten in kleinere kernen. De evaluatie wordt begin 2019 zo snel mogelijk afgerond. Het college van B&W komt vervolgens met een definitief voorstel aan de gemeenteraad over het al dan niet voortzetten van koopzondagen. 

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het digitale contactformulier.

Bel mij terug

Heeft u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente Hardenberg? Meld u dan aan voor één van de nieuwsbrieven.