Informatiepagina voor omwonenden

De provincie Overijssel heeft tussen 2011 en 2016 Kanaal Almelo – De Haandrik geschikt gemaakt voor grotere schepen. Vanaf die tijd kreeg de provincie meldingen van omwonenden dat er schade was ontstaan aan hun woningen en andere gebouwen (panden) in de buurt van het kanaal. In de periode 2019 – 2020 is er uitgebreid onderzoek gedaan of er een verband is tussen de werkzaamheden en de ontstane schade. Dit onderzoek leverde een wisselend beeld op. Daarom is er in 2021 een verdiepend onderzoek uitgevoerd en is op basis van deze uitkomsten de schaderegeling verder uitgebreid. 

Aanspreekpunt

De provincie is het eerste aanspreekpunt en opdrachtgever voor de onderzoeken. Ook is de provincie in de communicatie over de schades en het proces leidend en verantwoordelijk voor de afhandeling van de schadezaken.

Praktische hulp en ondersteuning

U staat er in dit proces niet alleen voor als inwoner van de gemeente Hardenberg. Wij bieden u namelijk praktische hulp en ondersteuning. En helpen u graag op weg richting het juiste loket bij de provincie als het gaat om de schaderegeling en afhandeling met betrekking tot uw woning. 

Als u niet goed weet waar u moet beginnen, dan kunt u onderaan deze pagina uw gegevens achterlaten op het antwoordformulier. Wij kunnen u dan bellen of mailen. Uiteraard kunt ook rechtstreeks telefonisch contact met ons opnemen via het nummer 14 0523. Onze medewerker zal er vervolgens voor zorgen dat uw hulpvraag bij het juiste loket terecht komt.

Inlooppunt Provincie

In Vroomshoop heeft de provincie een inlooppunt. U kunt hier terecht met vragen over de ontwikkelingen rondom Kanaal Almelo - De Haandrik. Zaakbegeleiders van de provincie en andere medewerkers zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden. Hiervoor kunt u het beste een afspraak maken met uw zaakbegeleider. 

Heeft u nog geen zaakbegeleider? Maak dan een afspraak via de mail: schade.adh@overijssel.nl. Het inlooppunt is geopend van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 17.00 uur. En vrijdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur.
Adres: Schoolstraat 14 in Vroomshoop.

Meer informatie

De provincie heeft zelf ook een uitgebreide website met informatie over alles rondom het kanaal: overijssel.nl/kanaalalmelodehaandrik. Wilt u op de hoogte worden gehouden? Dan kunt u zich via deze link opgeven voor een nieuwsbrief die regelmatig uitkomt.

Samen Doen

Net als u willen wij dat alle inwoners van de gemeente Hardenberg zonder zorgen prettig kunnen wonen. Ervaart u op dit moment nog zorgen als gevolg van de schade, of wilt u gewoon met iemand praten? Neem dan contact op met het sociaal wijkteam Samen Doen. Onze medewerkers bieden u graag een luisterend oor en kunnen samen met u zoeken naar een oplossing. Het team van Samen Doen is te bereiken via 14 0523.

reactieformulier

Reactieformulier

Afspraak maken

Een product of dienst aanvragen? De medewerkers van de Publieksdienst helpen u graag. Maak voor uw bezoek eerst online een afspraak.

Contact

Wilt u meer informatie? De Publieksdienst helpt u graag. Neem contact met ons op via het online contactformulier.

Bel mij terug

Hebt u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.