Huis verhuren

Als u uw woning tijdelijk wilt verhuren, kunt u bij de gemeente een tijdelijke verhuurvergunning aanvragen.

U kunt uw woning tijdelijk verhuren, als u bijvoorbeeld een nieuwbouwwoning heeft, die nog nooit bewoond is geweest. Of als u verhuisd bent en u als eigenaar minimaal één jaar in de woning gewoond hebt.

De gemeente verleent de vergunning voor een periode van vijf jaar. De legeskosten voor de aanvraag van een tijdelijke verhuurvergunning bedragen voor 2018 € 66,20.

Aanvraagformulier Tijdelijke Verhuur
Tijdelijke verhuur leegstaande woningen en gebouwen

Huis huren

Binnen de gemeente Hardenberg zijn twee woningcorporaties actief. Voor meer informatie kunt u contact met deze woningcorporaties opnemen.

Bekijk een overzicht van woningcorporaties en particuliere verhuurders in de digitale flyer (PDF, 3,5 MB).

Huurtoeslag

Iedereen in Nederland heeft recht op een goede en betaalbare woning. Met huurtoeslag kunt u in een passende woonruimte wonen, dat wil zeggen: niet duurder dan nodig is en passend bij uw situatie.

Veel huurders maken geen gebruik van hun recht op huurtoeslag. Waarom? Dat is onduidelijk. Men loopt gauw honderden euro's per jaar mis! Betaalt u een huur, die naar verhouding tot uw inkomen te hoog is? Dan kan het rijk onder bepaalde voorwaarden een gedeelte van die huur betalen. U heeft waarschijnlijk eerder recht op huurtoeslag dan u denkt.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het digitale contactformulier.

Bel mij terug

Heeft u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente Hardenberg? Meld u dan aan voor één van de nieuwsbrieven.