Herinrichting Haardijk

Wij gaan aan de slag met het verbeteren van de verkeerssituatie op de Haardijk. Dit is het gebied vanaf de kruising Haardijk/Europaweg tot aan de rotonde Koningsspil.

De afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest met alle voorbereidingen van de werkzaamheden voor de 1e fase van de herinrichting: Haardijk Noord. Eind augustus gaan we met de uitvoering beginnen, dus de start komt nu echt in zicht! Via deze pagina informeren wij u graag over de voortgang/planning en de bereikbaarheid. Ook kunt u hier de bereikbaarheidskaartjes vinden.De planning

  • Start werkzaamheden: maandag 22 augustus 2022
  • Einde werkzaamheden: vrijdag 11 november 2022

Goed om rekening mee te houden

De werkzaamheden worden uitgevoerd in verschillende fasen. Zo zorgen we er samen voor dat de Haardijk zo veel en zo goed mogelijk bereikbaar blijft. Daarom zullen bepaalde wegafzettingen en omleidingen per periode veranderen. Op de bereikbaarheidskaartjes ziet u wat wanneer afgesloten is.


De bereikbaarheid

Om deze werkzaamheden goed en veilig uit te kunnen voeren is het noodzakelijk om de oprit van de N34 (vanaf de Haardijk richting Coevorden) en afrit (vanaf de Witte Paal/Ommen) ter hoogte van de Haardijk tijdelijk af te sluiten. Het verkeer wordt in deze periode omgeleid via de J.C. Kellerlaan en de Twenteweg (N343). Doorgaand verkeer op de Haardijk blijft wél mogelijk!

Tip voor bedrijven: De bereikbaarheidskaarten die hieronder staan zijn ook handig voor collega's klanten, leveranciers en gasten!

- Bereikbaarheid Marslanden

De toegang van de Marslanden via de Blanckvoortallee (bij het Boomstammenrestaurant), wordt tijdens de werkzaamheden 7 weken afgesloten. Tijdens deze periode worden er in de wijk doorsteken aangelegd, zodat de Marslanden goed bereikbaar blijft via de Van Uterwyckallee (rotonde Collendoornerdijk). Vanaf week 38 kan het verkeer op de Haardijk (vanaf het centrum) weer via de Blanckvoortallee de wijk in. Bekijk de bereikbaarheidskaart van de Marslanden.

- Bereikbaarheid bedrijventerrein Haardijk

Het bedrijventerrein Haardijk zal tijdens de werkzaamheden minder goed bereikbaar zijn. Het verkeer zal worden omgeleid via de rotonde bij de Collendoornerdijk/Koningsspil. De oprit van de N34 blijft ook via deze route bereikbaar. Behalve in week 41, 42 en 43. In deze weken zal het verkeer omgeleid worden via de Twenteweg (N343) en de J.C. Kellerlaan. Bekijk de bereikbaarheidskaart van bedrijventerrein Haardijk.

- Bereikbaarheid bedrijventerreinen overig (omgeving J.C. Kellerlaan)

Doordat veel verkeer in deze periode wordt omgeleid, zal er tijdelijk extra verkeersdrukte ontstaan op de gehele Twenteweg (N343), de Kellerlaan en de daarbij horende oversteeklocaties. Bekijk de bereikbaarheidskaart voor bedrijventerreinen overig

- Bereikbaarheid campings

De oprit van de N34 (vanaf de Haardijk richting Coevorden) en afrit (vanaf de Witte Paal/Ommen) ter hoogte van de Haardijk worden afgesloten. Dit heeft gevolgen voor de bereikbaarheid van de campings. Bekijk de bereikbaarheidskaart voor campings.

- Bereikbaarheid fietsers

Een deel van de oversteekplekken voor fietsers worden tijdelijk afgesloten, voor de veiligheid. Bekijk de bereikbaarheidskaart voor fietsers.


Vragen? Stel ze gerust

Hebt u vragen over de uitvoering van de werkzaamheden van aannemer Roelofs? Neem dan contact op met Henri Lamberink, uitvoerder bij Roelofs. Henri is bereikbaar op telefoonnummer: 06 537 679 90. Andere vragen en/of opmerkingen kunt u via het contactformulier onderaan deze pagina stellen aan collega’s Onno en Christian.


Twee inloopmomenten

Wilt u liever iemand uit het projectteam zien en spreken? Dat kan op:

  • Woensdag 27 juli, van 17:00 tot 20:00 uur
  • Donderdag 8 september, van 17:00 tot 20:00 uur

Aanmelden is niet nodig. Onze collega’s zijn er speciaal op deze twee momenten om uw vragen over de werkzaamheden bij Haardijk Noord te beantwoorden. U bent van harte welkom in de units van Roelofs. Deze staan achter op het terrein van Mastebroek Autoservice aan de Haardijk in Hardenberg.


Contactformulier

Herinrichting Haardijk

Contact

Wilt u meer informatie? De Publieksdienst helpt u graag. Neem contact met ons op via het online contactformulier.

Bel mij terug

Hebt u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente Hardenberg? Meld u dan aan voor één van de nieuwsbrieven.