Groot onderhoud Broekdijk

De Broekdijk in Bruchterveld wordt vernieuwd. Het gaat om het gebied van de zijde Kloosterhaar tot de Meester Engbringstraat. Bij het groot onderhoud aan de straat vervangen we stenen en tegels. En richten we de straat in als fietsstraat.

Bij het maken van de plannen hebben we Plaatselijk Belang betrokken. Om zo aandacht te hebben voor de wensen van de inwoners van Bruchterveld. Het voorlopige ontwerp is op 9 juli gepresenteerd tijdens een informatieavond. Inwoners konden tijdens deze avond reageren op het ontwerp.

Het ontwerp en de presentatie tijdens deze informatieavond kunt u downloaden onderaan deze pagina.

Werkzaamheden

De volgende werkzaamheden worden uitgevoerd zijn onder andere:

  • Vervangen van de deklaag, inclusief trottoirbanden, stenen en tegels.
  • De straat wordt ingericht als fietsstraat.

De ligging van de rijbaan veranderen we niet. De riolering is kwalitatief nog goed en wordt ook niet vervangen.

Afkoppelen van regenwater

U kunt mailen naar leon.verkuijlen@hardenberg.nl als u interesse hebt om het regenwater op uw eigen terrein af te koppelen van het riool. Gebruik hiervoor in het onderwerp van uw e-mail: Afkoppelen regenwater. Samen kijken we dan naar de mogelijkheden voor uw specifieke situatie.

Door het afkoppelen van het regenwater helpt u om het regenwater direct in de bodem te laten zakken. Daardoor komt het water in het grondwater. En verdwijnt het niet in het riool. Het water kan dan bijvoorbeeld worden vastgehouden voor voor droge tijden. Voor het aanleggen van voorzieningen hiervoor is een subsidie beschikbaar.

Contact

Wilt u meer informatie? De Publieksdienst helpt u graag. Neem contact met ons op via het online contactformulier.

Bel mij terug

Hebt u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente Hardenberg? Meld u dan aan voor één van de nieuwsbrieven.