Aanvragen nestkastjes

De gemeente Hardenberg deelt gratis 1000 nestkastjes uit aan inwoners. Door nestkastjes op te hangen in de buurt van eikenbomen, komen er meer koolmezen naar deze plek. En hoe meer koolmezen er zijn, hoe meer eikenprocessierupsen er worden gegeten. Zo kan op grote schaal gezamenlijk de strijd tegen de eikenprocessierups aan worden gegaan.

Ophangen van nestkastjes voor mezen kan helpen om het aantal eikenprocessierupsen te verminderen. Mezen eten veel rupsen en aangetoond is dat deze ook de nesten met eikenprocessierupsen te lijf gaan. Door het ophangen van nestkastjes in de buurt van eiken stimuleren we dit.

Lees meer informatie over de rol van mezen bij de beheersing van eikenprocessierups en over de geschikte locaties voor nestkasten op de website van Nature Today.

De nestkastjes worden gemaakt door leerlingen van de school Pro Hardenberg. De nestkastjes worden door de gemeente uitgedeeld omdat inwoners in de lente- en zomerperiode veel overlast ondervinden van de eikenprocessierups.

Er zijn heel veel aanvragen voor nestkastjes binnengekomen. Inmiddels zijn alle nestkastjes daarom ook vergeven. Als u een nestkastje heeft aangevraagd, ontvangt u binnenkort per e-mail meer informatie over de datum en locatie waar u het nestkastje kunt ophalen.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het digitale contactformulier.

Bel mij terug

Heeft u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente Hardenberg? Meld u dan aan voor één van de nieuwsbrieven.