Aanmelden voor preventieve bestrijding

Als u vorig jaar in uw eigen tuin overlast had van eikenprocessierups, kunt u zich tot 29 februari vrijblijvend aanmelden voor preventieve bestrijding van de boom of bomen in uw tuin. De kosten voor deze bestrijding zijn voor eigen rekening.

De gemeente Hardenberg zet dit jaar nog meer in op de bestrijding van de eikenprocessierups. Naast de behandeling van de gemeentelijke bomen, biedt de gemeente dit jaar ook hulp aan bij de preventieve bestrijding van bomen in particuliere tuinen. Het gaat hierbij om bomen waar vorig jaar nesten met eikenprocessierupsen hebben gezeten.

Over preventief spuiten
Het preventief spuiten gebeurt met een biologisch middel. Behalve voor de eikenprocessierupsen is het ook schadelijk voor rupsen van andere vlinders. Daarom wordt alleen op plekken gespoten waar eikenprocessierupsen voor veel overlast zorgen.

Preventief spuiten geeft geen 100% garantie. Er kunnen dus altijd nog wel eikenprocessierupsen op de boom voorkomen.

Kosten

De kosten voor deze bestrijding bedragen maximaal € 50 per boom. Deze kosten komen voor uw eigen rekening.

Als de boom niet goed bereikbaar is met een tractor (met een breedte van 3 meter), kunnen door de aannemer extra kosten in rekening worden gebracht.

Aanmelden

U kunt zich via onderstaand formulier tot en met 29 februari 2020 online vrijblijvend aanmelden voor preventieve bestrijding van een boom in uw tuin. Na uw aanmelding neemt een aannemer contact met u op. Dit bedrijf stuurt u een offerte. Pas wanneer u daarop als tuineigenaar akkoord geeft, is de aanmelding definitief.

Voorwaarden
De voorwaarden voor preventieve bestrijding zijn:

  • De boom staat in uw eigen tuin.
  • In de boom heeft vorig jaar een of meer nesten met eikenprocessierupsen gezeten, en deze nesten hebben voor veel overlast gezorgd. 
  • De boom is goed bereikbaar met een tractor (met een breedte van 3 meter).

Of uw boom kan worden behandeld wordt bepaald door de aannemer. Onder meer op basis van de bereikbaarheid van uw boom en aan de hand van bovenstaande voorwaarden. De gemeente kan hier geen garanties over geven.

Aanmelden voor preventieve bestrijding eikenprocessierups

Uw gegevens
Gegevens boom/bomen
Verzend uw gegevens

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het digitale contactformulier.

Bel mij terug

Heeft u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente Hardenberg? Meld u dan aan voor één van de nieuwsbrieven.