Speelplekken

Er zijn verspreid over de gemeente ongeveer tweehonderd speelplekken. Voor een veilige speelplek laat de gemeente openbare speelplekken en speeltoestellen jaarlijks op veiligheid inspecteren. We zorgen voor zachte valgronden onder speeltoestellen.

Tussen de controles door kunnen speeltoestellen kapot gaan. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren. Meld het daarom altijd als u een kapot speeltoestel ziet.

Geef bij het Meldpunt Openbare Ruimte door waar het speeltoestel staat, wat het voor een toestel is en wat de schade is. Een onderhoudsploeg beoordeelt dan het speeltoestel. We kijken of het toestel kan worden gemaakt of  dat het hele toestel moet worden vervangen.

Zandbakken maken vaak deel uit van de speelvoorzieningen in de dorpen en wijken. Vanuit hygiënisch oogpunt moet het zand zo nu en dan worden vervangen. Dit gebeurt één keer per jaar. Trapvelden worden wekelijks gemaaid.

Maak een melding

Heeft u een opmerking over de openbare ruimte? Is er bijvoorbeeld bij u in de buurt iets kapot, of wilt u vervuiling of een gevaarlijke situatie melden? Dan kan dit online bij het Meldpunt Openbare Ruimte.

Bel mij terug

Hebt u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.