Seizoensonderhoud

Een deel van het onderhoud aan de openbare ruimte is seizoensgebonden. Voorbeelden hiervan zijn de bestrijding van eikenprocessierups, het opruimen van bladafval en het strooien van wegen.

Heeft u een opmerking naar aanleiding van seizoensgebonden onderhoud dat is uitgevoerd, dan kunt u een melding maken bij het Meldpunt Openbare Ruimte.

Bestrijding eikenprocessierups

In de lente worden de eikenprocessierupsen weer actief. De rupsen worden preventief bestreden. Mochten er op drukke plaatsen toch nog nesten voorkomen dan worden deze weggezogen.

Bladhekken

Als extra service worden in de tijd dat het meeste blad van de bomen valt bladhekken geplaatst.

Gladheidbestrijding

In de winter kan het door ijs en sneeuw glad worden op de wegen. Hoe de gemeente en haar partners de stad bereikbaar houden, leest u op de pagina gladheidsbestrijding.

Japanse Duizendknoop

Op locaties in de openbare ruimte bestrijden we de Japanse Duizendknoop om grote uitbreiding van deze soort te voorkomen.

Maak een melding

Heeft u een opmerking over de openbare ruimte? Is er bijvoorbeeld bij u in de buurt iets kapot, of wilt u vervuiling of een gevaarlijke situatie melden? Dan kan dit online bij het Meldpunt Openbare Ruimte.

Bel mij terug

Hebt u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.