Reiniging

Zwerfvuil maakt een straat, een groenstrook of een plein rommelig, vies en onverzorgd. Tegen zwerfvuil kunnen inwoners veel doen. Inwoners kunnen zelf zorgen dat de gemeente schoon blijft. De gemeente helpt daarbij. Het is de bedoeling dat mensen hun eigen afval opruimen.

Het cleanteam van de gemeente Hardenberg houdt de gemeente zoveel mogelijk schoon en verwijdert zwerfvuil.

Zwerf- en veegvuil in parken en recreatiegebieden is een sterk seizoengebonden probleem. Per gebied is maatwerk nodig. Bij warm weer maakt het cleanteam deze gebieden vaker schoon dan bij slecht weer.

Vegen

Het verwijderen van veegzand gebeurt regelmatig om te voorkomen dat het zand in de riolering komt. Ook is het machinaal vegen belangrijk in de aanpak van duurzame onkruidbestrijding.

Afvalbakken legen

Het cleanteam leegt prullenbakken en houdt de gemeente zoveel mogelijk schoon.

Hondenpoep verwijderen

We gaan ervan uit dat hondenbezitters zelf zorgen voor het opruimen van hondenpoep. Toch is het nodig dat het cleanteam de gebieden reinigt waar honden mogen loslopen. Ook reinigt het cleanteam de meest vervuilde plekken op de stoepen en in het groen.

U kunt overlast door hondenpoep melden bij het Meldpunt Openbare Ruimte.

Maak een melding

Heeft u een opmerking over de openbare ruimte? Is er bijvoorbeeld bij u in de buurt iets kapot, of wilt u vervuiling of een gevaarlijke situatie melden? Dan kan dit online bij het Meldpunt Openbare Ruimte.

Bel mij terug

Hebt u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.