Zelf aan de slag

Wilt u ook meehelpen om de biodiversiteit te vergroten? Dat kunt u terecht op onze speciale website. Voor advies of kunt u ook terecht bij de Groene Loper Vechtdal, natuuractiviteitencentrum De Koppel of één van de andere onderstaande organisaties.

Natuuractiviteitencentrum De Koppel

De Koppel zet zich in voor de natuur in onze gemeente. Dit doet zij door samenwerking met 'groene' partners, educatie, acties, activiteiten en als groen loket. Hebt u een vraag over de natuur,  duurzaamheid, een insect of plant. Of wilt u tips? Bij natuuractiviteitencentrum De Koppel in Hardenberg helpen ze u graag.

Hebt u een plant die u niet herkent, twijfelt u wat u moet doen als er een vleermuis in uw garage zit? Of wilt u weten hoe u water het best kunt opvangen in uw tuin? Neem dan contact op met de vrijwilligers van De Koppel of kom langs bij het natuuractiviteitencentrum. Kijk voor meer informatie op www.dekoppel.com.

Groene Loper Vechtdal

Hebt u een groen idee? Of wilt u samen met anderen in uw buurt aan de slag? Dan kan de Groene Loper Vechtdal u misschien verder helpen. De Groene Loper is een netwerk van mensen met verstand van de natuur. Zij kunnen u bijvoorbeeld advies geven hoe u iets kunt aanpakken. Of wat slim is om te doen.

Plaatselijk belang

Hebt u met een groep een idee voor meer biodiversiteit in uw straat of buurt? Neem dan eens contact op met uw plaatselijk belang. Plaatselijk belangen kunnen namelijk bij de gemeente een subsidie aanvragen voor plannen die zorgen voor meer biodiversiteit en minder eikenprocessierups.

Natuur Voor Elkaar

Samen aan de slag om Overijssel nóg groener te maken. Dat is het doel van Natuur Voor Elkaar. Dit programma ondersteunt verschillende projecten in de provincie Overijssel. Zoals het groen maken van schoolpleinen, natuurinclusieve landbouw en projecten om natuur dichterbij mensen te brengen in stad en dorp. Dit doet Natuur voor Elkaar onder meer door het verstrekken van subsidies en informatie.

Kijk voor meer informatie op de website van Natuur voor Elkaar.

Stichting Vitaal Platteland Hardenberg

Stichting Vitaal Platteland Hardenberg helpt u bij het inrichten van uw erf. Ook kunt u bij deze stichting terecht voor meer informatie over het landschap.

Kijk voor meer informatie op de website van Stichting Vitaal Platteland Hardenberg.

Contact

Wilt u meer informatie? De Publieksdienst helpt u graag. Neem contact met ons op via het online contactformulier.

Bel mij terug

Hebt u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente Hardenberg? Meld u dan aan voor één van de nieuwsbrieven.