Wat is biodiversiteit

We zetten ons als gemeente actief in om het evenwicht in de natuur herstellen. Dit doen we door balans te brengen tussen bodem, water, planten en dieren. Daarmee vergroten we de biodiversiteit.

Biodiversiteit gaat over alles wat leeft op aarde.  De natuur is de afgelopen jaren steeds meer uit balans geraakt. Hierdoor verandert het klimaat. Maar krijgen we ook steeds vaker te maken met plagen. Zoals de overlast van eikenprocessierups.

Het aantal planten, vogels en dieren, maar ook schimmels, insecten en weekdieren wordt de laatste jaren steeds minder. Eén op de acht soorten op aarde wordt met uitsterven bedreigd. En dat is niet goed, want de biodiversiteit zorgt onder meer voor zuurstof en een vruchtbare grond. Maar ook voor bijvoorbeeld medicijnen en voedsel.

Door de biodiversiteit te vergroten, herstellen we het evenwicht in de natuur.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het online contactformulier.

Bel mij terug

Hebt u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente Hardenberg? Meld u dan aan voor één van de nieuwsbrieven.