Wat is biodiversiteit

Biodiversiteit gaat over de balans in de natuur. Het betekent 'afwisseling aan natuurlijk leven'. Dus veel verschillende dieren, insecten, bloemen, planten, struiken en bomen. 

Nu is die balans verstoord. Er is te veel stikstof, we gebruiken te veel bestrijdingsmiddelen en het klimaat verandert. Daardoor zien we steeds minder insecten en andere dieren om ons heen.

Ook krijgen we met meer ziekten en plagen te maken, zoals de  eikenprocessierups. Er zijn nog niet genoeg natuurlijke vijanden van deze rups. Dat kost namelijk tijd. Daarom is het belangrijk dat we de natuur een handje helpen.

De gemeente Hardenberg werkt al een tijd aan het verbeteren van de biodiversiteit. Dat doen we op allerlei verschillende manieren. Dit zie je ook steeds beter in het openbaar groen. Dat het gras soms langer is dan vroeger, is dus een bewuste keuze. We vertellen je er graag meer over. 

Contact

Wilt u meer informatie? De Publieksdienst helpt u graag. Neem contact met ons op via het online contactformulier.

Bel mij terug

Hebt u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente Hardenberg? Meld u dan aan voor één van de nieuwsbrieven.