Subsidie zorg en waardering voor de natuur

De gemeente Hardenberg stelt tweemaal per jaar een subsidie beschikbaar om de zorg en waardering voor natuur actief te stimuleren. Deze bijdrage kunnen ondernemers en vrijwilligersorganisaties gebruiken om activiteiten te organiseren.

U kunt een subsidie aanvragen voor:

• de aanschaf door groene vrijwilligersorganisaties van materialen of het organiseren van activiteiten voor de eigen leden. De subsidie voor deze categorie bedraagt 50% van de subsidiabele kosten met een maximum van € 1.000 per organisatie per jaar.
  • gezamenlijke activiteiten om de biodiversiteit en de zorg en waardering voor natuur te vergroten. De subsidie voor deze categorie bedraagt 50% van de subsidiabele kosten met een maximum van € 5.000  per aanvrager per jaar.
  • initiatieven en experimenten gericht op natuurinclusieve landbouw en/of agrarisch natuur- en landschapsbeheer. De subsidie voor deze categorie bedraagt 50% van de subsidiabele kosten met een maximum van € 5.000  per aanvrager per jaar.
  • activiteiten gericht op natuurbeleving. De subsidie voor deze categorie bedraagt 50% van de subsidiabele kosten met een maximum van € 5.000  per activiteit per jaar.

Aanvragen

U kunt vanaf 16 april tot 28 mei 2020 online een subsidie zorg en waardering voor de natuur aanvragen.

• De activiteit vindt plaats in de gemeente Hardenberg.
  • U ontvangt de subsidie als bijdrage in de organisatie-, promotie-, aanschaf- of uitvoeringskosten die direct betrekking hebben op uw activiteit.
  • U kunt over twee afzonderlijke periodes een subsidie aanvragen.
  • Binnen een jaar na uw activiteit dient u een financiële en inhoudelijke verantwoording in. Deze is voorzien van drie foto's van de activiteit of investering.

De afspraken rondom deze subsidie zijn vastgelegd in de Subsidieregeling zorg en waardering voor natuur 2019 - 2022.

Voor meer informatie neemt u contact op met Henk Heusinkveld op het e-mailadres Henk.Heusinkveld@hardenberg.nl.

Toegekende subsidie

Tijdens de subsidieronde in 2019 hebben de volgende initiatieven een subsidie ontvangen:

• Vrijwilligersgroep landschapsonderhoud De Steenuil
  • Natuurwerkgroep De Reest
  • Imkervereniging Hardenberg e.o.
  • Stichting Landschap Overijssel
  • IVN Hardenberg Gramsbergen
  • Obs De Regenboog
  • Camping 't Veld
  • Natuurkampeerterrein De Klashorst

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het online contactformulier.

Hebt u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente Hardenberg? Meld u dan aan voor één van de nieuwsbrieven.