Subsidie zorg en waardering voor de natuur

De gemeente Hardenberg biedt vergoedingen voor ondernemers en vrijwilligersorganisaties die zich inzetten voor de natuur.

Er zijn verschillende soorten aanvragen mogelijk voor deze 'subsidieregeling zorg en waardering voor natuur 2019 – 2022':

1. Aanschaf van materialen voor vrijwilligersorganisaties, die zorgen voor behoud en bevordering van flora en fauna in onze gemeente;
  2. Agrarische ondernemers die ondersteuning of inspiratie nodig hebben bij natuur-inclusieve landbouw;
  3. Recreatieondernemers die natuur en natuurbeleving willen versterken als onderdeel van de bedrijfsvoering;
  4. Organisaties die samen activiteiten organiseren om de biodiversiteit te vergroten.

Je kunt de subsidie aanvragen van 27 oktober tot en met 8 december 2022. Het aanmeldformulier vindt u hieronder. Meer informatie vindt u op de pagina hardenberg.nl/biodiversiteit.

Verantwoording insturen

Hebt u een bijdrage ontvangen uit de subsidie voor zorg en waardering voor de natuur? Dan moet u laten zien wat u met de bijdrage hebt gedaan.

Deze verantwoording stuurt u ons toe uiterlijk 1 jaar nadat u de toekenningsbrief hebt ontvangen.

• De activiteit vindt plaats in de gemeente Hardenberg.
  • U ontvangt de subsidie als bijdrage in de organisatie-, promotie-, aanschaf- of uitvoeringskosten die direct betrekking hebben op uw activiteit.
  • U kunt over twee afzonderlijke periodes een subsidie aanvragen.
  • Binnen een jaar na uw activiteit dient u een financiële en inhoudelijke verantwoording in. Deze is voorzien van drie foto's van de activiteit of investering.

De afspraken rondom deze subsidie zijn vastgelegd in de Subsidieregeling zorg en waardering voor natuur 2019 - 2022.

Voor meer informatie neemt u contact op met Henk Heusinkveld op het e-mailadres Henk.Heusinkveld@hardenberg.nl.

Toegekende subsidie

Met een bijdrage uit de subsidieregeling Zorg & waardering voor natuur heeft Natuurwerkgroep De Reest een bloemrijke akkerrand aangelegd (zie foto).

Andere initiatieven die een subsidie hebben ontvangen:

• Vrijwilligersgroep landschapsonderhoud De Steenuil
  • Natuurwerkgroep De Reest
  • Imkervereniging Hardenberg e.o.
  • Stichting Landschap Overijssel
  • IVN Hardenberg Gramsbergen
  • Obs De Regenboog
  • Camping 't Veld
  • Natuurkampeerterrein De Klashorst

Wilt u meer informatie? De Publieksdienst helpt u graag. Neem contact met ons op via het online contactformulier.

Hebt u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente Hardenberg? Meld u dan aan voor één van de nieuwsbrieven.