Woongebied Sluis V (Balkbrug)

Sluis V ligt aan de zuidwestkant van Balkbrug aan de rand van het dorp en ten zuiden van de N377. In totaal is er de komende jaren ruimte voor 85 woningen.

De stedenbouwkundige opzet van het plan sluit aan bij de bestaande structuren in Balkbrug met lintbebouwing en diversiteit in architectuur.
 
Daarnaast is er in het woningbouwplan veel aandacht voor parkeren en groen, met een wadi voor de opvang van overtollig water die ook als speelruimte gebruikt kan worden. De bestaande eiken in het verlengde van de Boslaan blijven staan. Er worden nieuwe bomen geplant zodat de oude laan ook weer de uitstraling krijgt van een laan. De wijk wordt ontsloten op de Zwolseweg en de Eerste Schansweg.

De gemeente geeft kavels uit voor een vrijstaande of twee-onder-een-kapwoning in Sluis V.

Prijzen

  • Twee-onder-één kap: € 180 per m2 (exclusief btw)
  • Vrijstaand: € 185 per m2 (exclusief btw)

Bekijk een overzicht van beschikbare kavels via de digitale kavelkaart.

Tweede fase

Sluis V wordt uitgebreid met een tweede fase. De schets van de tweede fase staat hier onder bij de documenten. De gemeente Hardenberg biedt zes nieuwe bouwkavels aan voor een vrijstaande of twee-onder-een-kapwoning in de tweede fase. Het gaat om percelen met een grootte van 275 m² – 597 m².

Documenten

TitelTypeGrootteDownload
Verkavelingsplan 2e fase * PDF462 KBDownload (Verkavelingsplan 2e fase *)

* Voor het actuele aanbod per kern dient u de kavelkaart te raadplegen. Het verkavelingsplan geeft het plan weer zoals deze in het bestemmingsplan is vastgelegd.

Aardgasvrij bouwen

Nieuwbouwwoningen mogen met ingang van 1 juli 2018 niet meer worden aangesloten op het aardgasnet. Dit komt door een wijziging van de Gaswet.

Lees meer over deze maatregel

 

Woonteam

Heeft u interesse in een bouwkavel in de gemeente Hardenberg? Voor ondersteuning bij het aankoopproces kunt u terecht bij het Woonteam.