Woongebied Sluis V (Balkbrug)

Sluis V ligt aan de zuidwestkant van Balkbrug aan de rand van het dorp en ten zuiden van de N377. In totaal is er de komende jaren ruimte voor 85 woningen.

De stedenbouwkundige opzet van het plan sluit aan bij de bestaande structuren in Balkbrug met lintbebouwing en diversiteit in architectuur.
 
Daarnaast is er in het woningbouwplan veel aandacht voor parkeren en groen, met een wadi voor de opvang van overtollig water die ook als speelruimte gebruikt kan worden. De bestaande eiken in het verlengde van de Boslaan blijven staan. Er worden nieuwe bomen geplant zodat de oude laan ook weer de uitstraling krijgt van een laan. De wijk wordt ontsloten op de Zwolseweg en de Eerste Schansweg.

De gemeente geeft kavels uit voor een vrijstaande of twee-onder-een-kapwoning in Sluis V.

Bekijk een overzicht van beschikbare kavels via de digitale kavelkaart.

Tweede fase
Sluis V wordt uitgebreid met een tweede fase. De schets van de tweede fase staat hier onder bij de documenten. De gemeente Hardenberg biedt zes nieuwe bouwkavels aan voor een vrijstaande of twee-onder-een-kapwoning in de tweede fase. Het gaat om percelen met een grootte van 275 m² – 597 m². Tijdens de inloopbijeenkomst start tevens de inschrijving voor de nieuwe gemeentelijke bouwkavels. Woensdag 6 maart wordt er gestart met de uitgifte van de tweede fase en is er een inloopbijeenkomst.

Tijdens de inloopbijeenkomst op woensdag 6 maart in het Trefpunt (Meppelerweg 34, Balkbrug) wordt er meer informatie gegeven over de tweede fase van Sluis V. Belangstellenden kunnen tussen 17.00 uur en 19.00 uur vrij binnenlopen. Het Woonteam van de gemeente Hardenberg is aanwezig om informatie te geven over de bouwkavels. Vrieling verkoopt kavels met woningen en is ook aanwezig op de informatieavond.

Binnenkort komt hier op de website meer informatie over de inschrijving.

* Voor het actuele aanbod per kern dient u de kavelkaart te raadplegen. Het verkavelingsplan geeft het plan weer zoals deze in het bestemmingsplan is vastgelegd.

Aardgasvrij bouwen

Nieuwbouwwoningen mogen met ingang van 1 juli 2018 niet meer worden aangesloten op het aardgasnet. Dit komt door een wijziging van de Gaswet.

Lees meer over deze maatregel

 

Woonteam

Heeft u interesse in een bouwkavel in de gemeente Hardenberg? Voor ondersteuning bij het aankoopproces kunt u terecht bij het Woonteam.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom kavels in de gemeente Hardenberg? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief.