Moeshoek (Slagharen)

Wonen in een ondernemend dorp

Het ondernemende dorp Slagharen is vooral bekend van het attractiepark. Maar het is er ook bijzonder prettig wonen. In het woongebied Moeshoek zijn nog diverse kavels beschikbaar voor zowel vrijstaande als twee-onder-een-kapwoningen, allemaal in de vrije sector.

Woongebied Moeshoek ligt ten noordwesten van Slagharen tussen de bestaande woningbouw van Slagharen en de Weverijweg (rondweg). Moeshoek vormt een vanzelfsprekend onderdeel van Slagharen en de bebouwing sluit goed aan bij de naastgelegen woonbuurt.

Het grootste deel van het plan is gebaseerd op het veenkoloniale ontginningspatroon van de omgeving. De woningen worden dan ook gebouwd in een rechtlijnig stratenpatroon. In Moeshoek is veel ruimte voor water en groen, met een groenzone in het midden van het gebied. Verder is het bestaande groen in het gebied zoveel mogelijk in Moeshoek ingepast. In het hele plan liggen voldoende voetpaden en ruime woonstraten.

Bekijk een overzicht van beschikbare kavels via de digitale kavelkaart.

* Voor het actuele aanbod per kern dient u de kavelkaart te raadplegen. Het verkavelingsplan geeft het plan weer zoals deze in het bestemmingsplan is vastgelegd.

Aardgasvrij bouwen

Nieuwbouwwoningen mogen met ingang van 1 juli 2018 niet meer worden aangesloten op het aardgasnet. Dit komt door een wijziging van de Gaswet.

Lees meer over deze maatregel

 

Woonteam

Heeft u interesse in een bouwkavel in de gemeente Hardenberg? Voor ondersteuning bij het aankoopproces kunt u terecht bij het Woonteam.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom kavels in de gemeente Hardenberg? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief.