Möllincksvaart (Bergentheim)

Bergentheim is oorspronkelijk ontstaan aan de Overijsselse Vecht en ligt ten zuiden van de kern Hardenberg. Bergentheim (ook wel Banthum genoemd) is met haar 3.500 inwoners één van de grootste dorpen van de gemeente Hardenberg.

Het dorp Bergentheim was een rivierduin langs de Overijsselse Vecht en rond 1385 ontstaan. Toen in de veenperiode het kanaal werd gegraven van Almelo naar Coevorden groeide de kern langzamerhand.

In begin 1900 was de bevolking de bevolking nabij het kanaal zo veel toegenomen, dat er winkels, kerken en scholen werden gebouwd. Nu heeft Bergentheim ongeveer 3.500 inwoners en is het één van de grootste dorpen van de gemeente Hardenberg.

Bergentheim is een gezellig dorp met veel actieve inwoners, diverse verenigingen en stichtingen en grote bedrijvigheid en faciliteiten aanwezig. In Bergentheim heb je de ruimte om te wonen dichtbij het kanaal of op de rivierduinen langs de Vecht. 

Bekijk een overzicht van beschikbare kavels op de website van Roosdom Tijhuis.

Aardgasvrij bouwen

Nieuwbouwwoningen mogen met ingang van 1 juli 2018 niet meer worden aangesloten op het aardgasnet. Dit komt door een wijziging van de Gaswet.

Lees meer over deze maatregel

Woonteam

Hebt u interesse in een bouwkavel in de gemeente Hardenberg? Voor ondersteuning bij het aankoopproces kunt u terecht bij het Woonteam.