Middenin (Radewijk)

Landelijk wonen aan de bosrand

Echt landelijk wonen kan in het kleine dorpje Radewijk, dat tussen Hardenberg en de grens met Duitsland ligt. Hier krijgt u letterlijk de ruimte in het uitgestrekte buitengebied van de gemeente Hardenberg. In uitbreidingsgebied Middenin zijn nog kavels beschikbaar om een twee-onder-een-kapwoning te bouwen.

Het buurtschap Radewijk ligt ten oosten van de stad Hardenberg vlakbij de Duitse grens en heeft ongeveer 700 inwoners. Radewijk is ontstaan op de essen langs de Radewijkerbeek. De huidige bebouwing in Radewijk ligt vooral langs de Radewijkerweg. Hierop aansluitend worden in woningbouwplan Middenin nieuwe woningen gebouwd.

De nieuwe woningen grenzen aan een bosperceel en hebben zicht op een aantal waardevolle eiken, die onderdeel zijn van een oude houtsingel. Hierdoor heeft het gebied een bijzonder groene en landelijke uitstraling. De woningen in Middenin moeten daarom ook een landelijke bouwstijl hebben met een lage gootlijn zodat ze goed passen bij de naastliggende woningen. Het gebied leent zich niet voor woningen met een moderne architectuur.

Bekijk een overzicht van beschikbare kavels via de digitale kavelkaart.

Documenten

TitelTypeGrootteDownload
Verkavelingsplan * PDF92 KBDownload (Verkavelingsplan *)

* Voor het actuele aanbod per kern dient u de kavelkaart te raadplegen. Het verkavelingsplan geeft het plan weer zoals deze in het bestemmingsplan is vastgelegd.

Aardgasvrij bouwen

Nieuwbouwwoningen mogen met ingang van 1 juli 2018 niet meer worden aangesloten op het aardgasnet. Dit komt door een wijziging van de Gaswet.

Lees meer over deze maatregel

 

Woonteam

Heeft u interesse in een bouwkavel in de gemeente Hardenberg? Voor ondersteuning bij het aankoopproces kunt u terecht bij het Woonteam.