Deelgebied Marshoogte

In 2021 start de bouw van woningen in deelgebied Marshoogte. Hier komen ongeveer 150 woningen. Marshoogte ligt tussen het centrumgebied van Marslanden, gebied De Vlinder en de Plaggemarsweg.

Marshoogte bestaat uit:

  • vrije kavels;
  • huurwoningen;
  • woningen die projectmatig worden gebouwd.

De woningen worden niet allemaal in één keer gebouwd. Dat gebeurt in fases. Bekijk de kavels op de digitale kavelkaart.

Inschrijven
U kunt zich vanaf nu inschrijven voor een een kavel voor een vrijstaande of twee-onder-een-kapwoning in Marshoogte. Meer over deze inschrijving leest u via onderstaande links.

De inschrijfformulieren kunt u onderaan de pagina downloaden. U kunt zich inschrijven tot uiterlijk donderdag 28 januari 2021 om 12.00 uur.

Hulp nodig?
Bel of mail het Woonteam van de gemeente Hardenberg: 14 0523 of woonteam@hardenberg.nl. Het woonteam kan u meer vertellen over de kavels en de regelingen.

De gemeente geeft vrije kavels uit

De gemeente geeft in Marshoogte vrije kavels uit. Op deze kavels kunt u zelf een vrijstaande of twee-onder-een-kapwoning (laten) bouwen. In de eerste fase hebt u de keuze uit de volgende kavels:

  • 19 kavels voor een vrijstaande woning
  • 12 kavels voor een twee-onder-een-kapwoning *

* Wij hebben het aantal kavels die wij uitgeven verhoogd. Ook hebben we de locaties veranderd.

Kavelprijzen

  • Een kavel voor een twee-onder-een-kapwoning: € 195 per vierkante meter (exclusief 21% btw).
  • Een kavel voor een vrijstaande woning: vanaf € 205 per vierkante meter (exclusief 21% btw).
  • De grootte en ligging van de kavel bepaalt de prijs.

Bekijk alle kavelprijzen via het document onderaan deze pagina.

Loting en toewijzing van de kavels
De loting en toewijzing van de kavels is in februari 2021. Tijdens de verlotingsavond kunnen inschrijvers door loting een kavel kiezen en een optie nemen. Hierbij is een notaris aanwezig. Een optie op een kavel in Marshoogte kost € 400 en is vier maanden geldig.

Hebt u belangstelling voor een twee-onder-een-kapwoning? Dan schrijft u zich samen met een medebouwer als koppel (bouwer en medebouwer) in. Kunt u geen medebouwer vinden? Neem dan contact op met het Woonteam van de gemeente Hardenberg. U leest hier meer over in de verkoopprocedure.

Start bouw woningen in het voorjaar van 2021

De bouw van woningen in De Cirkel en in Marshoogte is in hetzelfde bestemmingsplan geregeld. Dit bestemmingsplan is in de zomer van 2017 vastgesteld. Het bouwrijp maken van Marshoogte is al gestart. Deze werkzaamheden duren ongeveer een half jaar. De kavels zijn dan in maart 2021 bouwrijp. Daarna start de bouw van woningen. 

Projectontwikkelaars en Vechtdal Wonen bouwen in Marshoogte
Ontwikkelaars Roosdom Tijhuis en Ter Steege Bouw Vastgoed bouwen in Marshoogte projectmatig twee-onder-een-kap- en rijwoningen. Deze woningen bieden ze te koop aan. Vechtdal Wonen bouwt sociale huurwoningen in een rij.

Er komen ook rijwoningen voor koop of particuliere huur. Wij leveren hiervoor de kavels aan aannemers. Zij gaan deze woningen bouwen. Daarna bieden zij de woningen te koop of te huur aan. 

Neem contact op met de ontwikkelaars of de woningstichting voor meer informatie over deze woningen.

Bouwverkeer
Het bouwverkeer rijdt vanaf de Eugenboersdijk via de Havermarschweg naar de Marshoogte en dus niet door de woonwijk.

Bestemmingsplan

Het volledige bestemmingsplan voor Marslanden II, Marshoogte en de Cirkel herziening 2017 staat op de website Ruimtelijkeplannen.nl.

Woonteam

Heeft u interesse in een bouwkavel in de gemeente Hardenberg? Voor ondersteuning bij het aankoopproces kunt u terecht bij het Woonteam.