De Meerstal (Kloosterhaar)

Wonen met uitzicht over weidse akkers

In woningbouwplan De Meerstal in Kloosterhaar is in het voorjaar van 2011 de uitgifte gestart van kavels voor een vrijstaande of een twee-onder-een-kapwoning.

Kloosterhaar ligt in het zuiden van de gemeente Hardenberg, vlakbij de grens met Duitsland en Twente en is rond 1860 ontstaan. Het dorp ligt op een steenworp afstand van natuurreservaat De Engbertsdijkvenen. Ook zijn in de omgeving als gevolg van zandwinning grote waterplassen ontstaan.

De Meerstal ligt aan de zuidwestelijke rand van Kloosterhaar en grenst aan de wijk Kleinhaar. De kenmerkende landelijke omgeving van Kloosterhaar komt in De Meerstal goed tot z’n recht doordat het woongebied grenst aan een open landbouwgebied. Hierdoor ontstaat een uitzicht over weidse akkers. In het gebied is veel ruimte voor groen, water en speelvoorzieningen.

Beschikbare kavels
De gemeente Hardenberg geeft kavels uit voor vier vrijstaande en tien twee-onder-een-kapwoningen. De kavels zijn bestemd voor woningbouw in de vrije sector.

Bekijk een overzicht van beschikbare kavels via de digitale kavelkaart.

Beheersverordening en beeldkwaliteitsplan
Als u een woning wilt bouwen in De Meerstal, moet deze aan een aantal eisen voldoen. Uw bouwplan wordt bij de aanvraag van de omgevingsvergunning getoetst door de welstandscommissie.

Ook is er voor De Meerstal een beeldkwaliteitsplan opgesteld waarin regels en uitgangspunten staan met betrekking tot de vorm en architectuur van de woningen, het kleur- en materiaalgebruik van de gevels en de kleur van het dak. Het beeldkwaliteitsplan geeft tevens aanwijzingen met betrekking tot erfscheidingen, omdat deze het beeld van de buurt bepalen. In de beheersverordening staan bestemmingsbepalingen waarmee u rekening moet houden.

Documenten

TitelTypeGrootteDownload
Flyer PDF246 KBDownload
Kavelprijzen PDF137 KBDownload
Verkavelingsplan * PDF273 KBDownload
Beeldkwaliteitsplan PDF6,16 MBDownload

* Voor het actuele aanbod per kern dient u de kavelkaart te raadplegen. Het verkavelingsplan geeft het plan weer zoals deze in het bestemmingsplan is vastgelegd.

Aardgasvrij bouwen

Nieuwbouwwoningen mogen met ingang van 1 juli 2018 niet meer worden aangesloten op het aardgasnet. Dit komt door een wijziging van de Gaswet.

Lees meer over deze maatregel