De Kuilen (Bruchterveld)

Bruchterveld; een dorp met ongeveer 1.200 inwoners en landelijk gelegen. Het dorp ligt ten oosten van het Overijsels Kanaal Almelo-De Haandrik. Tussen buurtschappen Hoogenweg en Kloosterhaar. En het is omgeven door prachtige natuurlandschappen.

Er is nog ruimte om het huis van uw dromen te (laten) bouwen! Zo kunt u terecht in De Kuilen III en IV. Op deze pagina leest u meer over deze woongebieden in het noordoosten van Bruchterveld.De Kuilen III

In woongebied De Kuilen III is plek voor vrijstaande woningen en twee-onder-een-kapwoningen. Zo kunt u invulling geven aan uw woonwens in een aantrekkelijke en afwisselende woonbuurt.

Het plangebied ligt in het voormalige heide- en veenontginningslandschap en kenmerkt zich door 'openheid' en een langgerekte noord-zuid gerichte verkaveling: rechtlijnig en open. Het woongebied wordt hierdoor op een natuurlijke wijze in het landschap opgenomen.


De Kuilen IV

In woongebied De Kuilen IV is plek voor 40 tot 45 nieuwe vrijstaande woningen, twee-onder-een-kapwoningen en aaneengebouwde woningen. Er is ook plek voor sociale huurwoningen. Wat voor woningen er precies gebouwd worden, hangt af van de situatie op de woningmarkt en de woonwensen van inwoners van Bruchterveld op dat moment.

Het plan is om het woongebied in noordelijke richting uit te breiden. De Kuilen IV sluit aan op de Juffrouw Schefferstraat en de J.H. van den Bergstraat. 

Planning De Kuilen IV

Verderop in 2024 legt het college van B&W het bestemmingsplan aan de gemeenteraad voor. Als het bestemmingsplan klaar is, maakt de gemeente het woongebied bouwrijp. Als alles volgens planning verloopt, worden de kavels in de eerste helft van 2025 uitgeven. Daarna kan de woningbouw starten.


Prijzen

De Kuilen III

Prijzen per vierkante meter exclusief 21% btw:

  • Kavel voor een vrijstaande woning: € 175 per vierkante meter.

Bekijk de kavel op de digitale kavelkaart.

De Kuilen IV

De prijzen voor woongebied De Kuilen IV zijn nog niet bekend.


Documenten

Titel Type Grootte Download
Verkavelingsplan.pdf PDF 200 KB Download (Verkavelingsplan De Kuilen III)

Aardgasvrij bouwen

Nieuwbouwwoningen mogen met ingang van 1 juli 2018 niet meer worden aangesloten op het aardgasnet. Dit komt door een wijziging van de Gaswet.

Lees meer over deze maatregel


Woonteam

Hebt u interesse in een bouwkavel in de gemeente Hardenberg? Voor ondersteuning bij het aankoopproces kunt u terecht bij het Woonteam.