Natuurlijke bestrijders

De toenemende overlast van de eikenprocessierups heeft onder andere te maken met de klimaatverandering en een tekort aan biodiversiteit. Door de biodiversiteit te verbeteren, kan de overlast worden beperkt.

Natuurlijke vijanden kunnen de overlast van eikenprocessierups beperken. Zij vangen de vlinders waardoor er minder eitjes kunnen worden gelegd. Voorbeelden van deze vijanden zijn vleermuizen en vogels zoals koolmezen, pimpelmezen, mussen en spreeuwen. Maar ook roofinsecten zoals sluipwespen en sluipvliegen.

Op de website Nature Today leest u een 4 praktische tips om de natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups te helpen. En daarmee te helpen om de overlast van de eikenprocessierups te verminderen.

De gemeente zorgt voor het openbaar groen
Door de biodiversiteit te verbeteren, komen er meer natuurlijke bestrijders. De gemeente doet dit door in het openbaar groen te zorgen voor meer wilde kruiden en bloemen waar deze insecten op afkomen. Deze veldjes worden ook minder vaak gemaaid. Niet alleen deze insecten, maar ook bijen en vlinders en vogels halen hier hun voedsel.

Nestkasten
Daarnaast organiseert de gemeente regelmatig acties voor het ophangen van nestkasten voor mezen of voor het ophangen van vleermuizenkasten. Verder ondersteunt de gemeente acties van inwoners of groene groepen die hun eigen woonomgeving mooier en natuurlijker willen maken.

Wilt u meer weten over deze mogelijkheden? Kijk dan op de pagina over biodiversiteit.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het online contactformulier.

Bel mij terug

Hebt u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente Hardenberg? Meld u dan aan voor één van de nieuwsbrieven.