Natuurlijke bestrijders

Natuurlijke vijanden kunnen de overlast van eikenprocessierups beperken. Zij vangen de vlinders waardoor er minder eitjes kunnen worden gelegd. Op deze pagina leest u wat wij doen om de leefomgeving van deze natuurlijke vijanden te verbeteren.

Voorbeelden van natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups zijn vleermuizen en vogels zoals koolmezen, pimpelmezen, mussen en spreeuwen. Maar ook roofinsecten zoals sluipwespen en sluipvliegen.

Op de website Nature Today leest u een 4 praktische tips om de natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups te helpen. En daarmee te helpen om de overlast van de eikenprocessierups te verminderen.

Verbeteren biodiversiteit

Door de biodiversiteit te verbeteren, komen er meer natuurlijke bestrijders. Wij zorgen daarom in het openbaar groen voor meer wilde kruiden en bloemen. Daar komen de insecten op af. Deze veldjes maaien wij minder vaak. Niet alleen deze insecten, maar ook bijen, vlinders en vogels halen hier hun voedsel.

We hangen ook nestkastjes voor mezen en vleermuiskasten op. De mezen en vleermuizen eten de rupsen op en zorgen zo voor minder overlast van eikenprocessierups.

U kunt zelf ook helpen om de biodiversiteit te verbeteren. Hoe u dit kunt doen, leest u op de www.biodiversiteit-hardenberg.nl.

Contact

Wilt u meer informatie? De Publieksdienst helpt u graag. Neem contact met ons op via het online contactformulier.

Bel mij terug

Hebt u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente Hardenberg? Meld u dan aan voor één van de nieuwsbrieven.