Een nieuw plan voor de inzameling van afval en grondstoffen

We maken een nieuw plan voor het inzamelen en verwerken van grondstoffen. Hierin staat hoe we ervoor zorgen dat grondstoffen hun waarde behouden. En wat dat betekent voor de manier waarop we afval en grondstoffen inzamelen in onze gemeente. U kunt meedenken en meepraten over dat plan.

Als eerste stap kon u meedoen aan een afvalonderzoek. Hiervoor kon u tot en met 31 maart 2023 een vragenlijst invullen. Heel veel inwoners hebben meegedaan aan het onderzoek. Ze hebben aangegeven wat zij vinden van de manier waarop we nu afval en grondstoffen inzamelen. Zoals uw GFT-afval, verpakkingen of oud papier. Ook hebben ze aangegeven hoe het scheiden van afval en grondstoffen thuis gaat. En hoe wij dit zo makkelijk mogelijk kunnen maken, zodat we zoveel mogelijk waardevolle grondstoffen inzamelen. En zo weinig mogelijk restafval overhouden.

Meepraten over ideeën

We gebruiken de antwoorden bij het maken van het nieuwe plan. Later dit jaar komen we met ideeën over het scheiden en inzamelen van grondstoffen, onderdelen en producten. Zodat ze hun waarde behouden. En afval niet meer bestaat. Ook hierover kunt u dan meepraten.

Contact

Wilt u meer informatie? De Publieksdienst helpt u graag. Neem contact met ons op via het online contactformulier.

Bel mij terug

Hebt u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente Hardenberg? Meld u dan aan voor één van de nieuwsbrieven.