Grofvuil

Grof huisvuil is afval dat niet in de grijze container of ondergrondse container past. Puin, zand, bouw- en sloopafval is geen grof huisvuil.

Grof huisvuil brengt u naar het milieubrengstation  Bovenveld aan de Ommerweg 69 in Rheerzerveen. Dit kost geld. Hoeveel? Dat hangt af van hoeveel u weggooit en het soort afval. Kijk op de website van ROVA voor de openingstijden en wat het kost.

Halen

ROVA haalt grof huisvuil en tuinafval tegen betaling bij u thuis op. Bel voor een afspraak met de klantenservice van ROVA: 038 427 37 77. U moet thuis zijn als ze het grof huisvuil ophalen. U tekent dan een formulier. Daarmee geeft u 1 keer toestemming om de kosten van uw rekening af te schrijven. Dit noemen we een eenmalige machtiging.

Goed om te weten:

  • Zet het grof huisvuil op de afgesproken dag gebundeld voor uw huis tegen de stoeprand. Kan dit niet? Spreek dan met de telefoniste een plaats af waar de vuilniswagen wel kan komen.
  • Een bundel grof huisvuil mag niet langer zijn dan 1,5 meter en niet meer wegen dan 25 kilo.
  • U mag per keer niet meer dan 3 m3 aanbieden. Afval dat in uw grijze container past, nemen ze niet mee.

Kringloopwinkel

Breng producten die nog een keer te gebruiken zijn (zoals kleding en textiel) naar de kringloopwinkel. Of laat het gratis ophalen. Voor het halen van een koel- of vrieskast betaalt u € 5.

Tarieven

Inzameling op aanvraag:
tot 1m3: € 25
voor elke m3 boven de 1m3: € 40

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het online contactformulier.

Bel mij terug

Hebt u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente Hardenberg? Meld u dan aan voor één van de nieuwsbrieven.