GFT-container

In de groene minicontainer of gft-emmer kunt u alleen groente-, fruit- en tuinafval kwijt.

Hieronder valt bijvoorbeeld:

  • loof, schillen en resten van groente, fruit en aardappelen, etensresten, ook vlees- en visresten.
  • eierschalen en doppen van pinda's en noten en mest van huisdieren (alleen kattenbakkorrels met milieukeur).
  • snijbloemen, kamerplanten, gras, stro en bladeren, klein snoeihout, kortgemaakte takken en resten van tuinplanten.
  • koffiedik, koffiefilters, theezakjes en theebladeren.

Vlees- en visresten kunnen in de warme perioden stankoverlast en maden tot gevolg hebben. Gooi dit afval in die perioden verpakt in krantenpapier in de groene container of doe het in de container die het eerst wordt geleegd.

Niet in de gft-container:

  • grote hoeveelheden grond of aarde
  •  plastic
  • composteerbare plastic huisvuilzakken

Plaats de gft-container, met name in de zomermaanden, altijd in de buitenlucht om stankoverlast tot een minimum te beperken en laat de deksel op een kier staan.

Grof tuinafval

Als inwoner van de gemeente Hardenberg kunt u zes dagen per week uw grof tuinafval gratis inleveren bij het ROVA milieubrengstation Bovenveld in Rheezerveen. U kunt om uw identiteitsbewijs gevraagd worden.

Voorbeelden van grof tuinafval zijn coniferen, snoeiafval van hagen en struiken, takken waaraan naalden of bladeren zitten en tuinafval (gras, verticuteerresten, blad en andere plantenresten). Het gratis brengen van grof tuinafval is uitsluitend bedoeld voor particulieren.

Wat niet?
Niet onder grof tuinafval vallen: stobben van bomen (dikker dan 20 centimeter), mest, grond, graszoden, hooi, stro, bielzen, tuinhekken, schuttingen en ander bewerkte of onbewerkte tuinmeubels en/of tuinhout.

Ook mag het grof tuinafval niet zijn vervuild met ander restafval (zoals blikjes, plastic, stenen en papier) of veel grond bevatten.

Lees meer informatie over het milieubrengstation op de website van ROVA.

Tarieven

Inzameling op aanvraag
tot 1m3: € 15
voor elke m3 boven de 1m3: € 10

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het online contactformulier.

Bel mij terug

Hebt u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente Hardenberg? Meld u dan aan voor één van de nieuwsbrieven.