Inzagerecht basisregistratie personen (BRP)

Iedere gemeente heeft een Basisregistratie Personen (BRP). Dit is de officiĆ«le naam voor de Nederlandse bevolkingsadministratie. Bij ons staan hierin alle gegevens van iedereen die in de gemeente Hardenberg woont. 

Een aantal organisaties mogen de persoonsgegevens uit de BRP gebruiken. Alleen onder strenge voorwaarden en voor bepaalde (wettelijke) taken. Dit staat zo in de wet. Wie uw gegevens krijgen, leest u op de website van de Rijksoverheid.

Om geheimhouding vragen

Het doorgeven van uw gegevens aan deze organisaties kunt u niet voorkomen. Maar soms vragen ook andere organisaties uw gegevens uit de BRP op. In de BRP staan niet alleen uw naam en adres. Maar bijvoorbeeld ook gegevens over huwelijk of geregistreerd partnerschap, nationaliteit, ouders en kinderen.

Wilt u dat niet? Vraag dan geheimhouding aan. Dit betekent dat wij uw gegevens uit de BRP niet mogen doorgeven aan zogenoemde verplichte derden of vrije derden. Dit is bijvoorbeeld een advocaat (die een dagvaarding op uw adres laat bezorgen). Of niet-commerciĆ«le organisaties, zoals een stichting samenlevingsopbouw. 

Via onderstaande knop vraagt u ons om uw gegevens uit de BRP niet meer door te geven. U doet dit met uw DigiD. U krijgt een bevestiging als dit is verwerkt. 

Aan wie gaven we uw gegevens uit de BRP door?

Wilt u weten aan wie we vorig jaar uw gegevens uit de BRP doorgaven? Stuur ons dan een brief. Vergeet niet deze te ondertekenen. Binnen een paar weken sturen we het overzicht per post.

Kloppen uw gegevens nog?

Het is erg belangrijk dat uw gegevens in de BRP kloppen. Twijfelt u daaraan? Of wilt u meer informatie? Bel ons op 14 0523, of stuur een bericht via het online contactformulier.

Afspraak maken

Een product of dienst aanvragen? De medewerkers van de Publieksdienst helpen u graag. Maak voor uw bezoek eerst online een afspraak.

Contact

Wilt u meer informatie? De Publieksdienst helpt u graag. Neem contact met ons op via het online contactformulier.

Bel mij terug

Hebt u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.