Bewijs van in leven zijn of attestatie de vita

Soms hebt u een bewijs van in leven zijn nodig. Of een attestatie de vita. Bijvoorbeeld als u een uitkering van een pensioenfonds of verzekeringsmaatschappij aanvraagt.

Een bewijs van in leven zijn gebruikt u in Nederland. Dit is een uittreksel uit de Basisregistratie Personen (BRP). Een attestatie de vita gebruikt u in het buitenland. Dit is een document in meerdere talen. U vraagt ze aan in de gemeente waar u woont.

Hoe vraagt u dit aan?

Een bewijs van in leven zijn kunt u online aanvragen. Of maak online een afspraak om dit bewijs bij ons aan te vragen.

Een attestatie de vita kunt u alleen persoonlijk aanvragen. Maak hiervoor online een afspraak.

Wat neemt u mee?

• Een geldig identiteitsbewijs, zoals uw paspoort, rijbewijs of identiteitskaart.
  • De brief van uw pensioenfonds of verzekeringsmaatschappij (als zij erom vragen).
  • Uw pinpas. U betaalt direct bij de aanvraag.

Wat kost het?

Het bewijs van in leven zijn kost € 13,80.

De attestatie de vita kost € 13,80.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het online contactformulier.

Hebt u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.