Adresonderzoek

We willen de gegevens uit de Basisregistratie Personen (BRP) verbeteren. Maar ook adresfraude voorkomen. Daarom zijn we gestart met een adresonderzoek. We onderzoeken adressen waarbij we twijfelen of alle gegevens kloppen. Soms houden we een huisonderzoek.

Door het onderzoek kunnen we foute gegevens in de Basisregistratie Personen aanpassen. Bijvoorbeeld als iemand bij verhuizing vergat zich uit te schrijven als bewoner van dat adres.

Wat doen we bij een huisonderzoek?

Bij twijfel houden we soms een huisonderzoek. We komen dan bij u langs en stellen een paar vragen. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Het is belangrijk dat u meewerkt. Werkt u niet mee? Dan kan dit gevolgen hebben voor bijvoorbeeld uw uitkering of toeslagen.

Vraag vooraf om legitimatie. Laten de personen aan de deur geen legitimatie zien? Dan hoeft u ze niet binnen te laten. Of mee te werken aan het onderzoek.

Zelf een adresonderzoek aanvragen

U kunt ook zelf een adresonderzoek aanvragen. Bijvoorbeeld als iemand uw adres zonder uw toestemming gebruikt als postadres. Of als er nog mensen op uw adres staan ingeschreven, die daar niet meer wonen.

Een adresonderzoek vraagt u aan via telefoonnummer 14 0523. Of gebruik het online contactformulier.

Afspraak maken

Een product of dienst aanvragen? De medewerkers van de Publieksdienst helpen u graag. Maak voor uw bezoek eerst online een afspraak.

Contact

Wilt u meer informatie? De Publieksdienst helpt u graag. Neem contact met ons op via het online contactformulier.

Bel mij terug

Hebt u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.