Gemeente aansprakelijk stellen

Als u schade hebt of gewond bent geraakt en het is volgens u de schuld van de gemeente, dan kunt u de gemeente aansprakelijk stellen. U doet dit door een schadeclaim in te dienen bij de gemeente.

Waarvoor kunt u een schadeclaim indienen?

U kunt een schadeclaim indienen als:
•    u schade hebt door iets dat de gemeente heeft gedaan
•    u schade hebt doordat de gemeente wegen, pleinen, openbaar groen en bouwwerken niet goed onderhoudt

Wij beoordelen uw schadeclaim. Als wij ook vinden dat de gemeente aansprakelijk is, dan vergoeden wij de schade of een deel daarvan.

Wat moet u doen?

Heeft u een verzekering die dit soort schade dekt? Meld schade dan eerst bij uw eigen verzekeraar. Uw verzekeraar zal de vergoeding dan verhalen op de gemeente. Als u een rechtsbijstandverzekering heeft, dan kan deze namens u de gemeente aansprakelijk stellen.

Als u niet verzekerd bent voor dit soort schade, dien dan zelf uw schadeclaim in bij de gemeente.

Schadeclaim indienen

Hieronder vindt u het schade-aangifteformulier. Kies het formulier dat bij uw soort schade hoort. Het schadeformulier kunt u digitaal invullen of uitprinten. 

Stuur uw aansprakelijkstelling samen met het ingevulde schade-aangifteformulier per mail naar verzekeringen@hardenberg.nl . Of per post naar Gemeente Hardenberg, Postbus 500, 7770 BA Hardenberg.

Afspraak maken

Een product of dienst aanvragen? De medewerkers van de Publieksdienst helpen u graag. Maak voor uw bezoek eerst online een afspraak.

Contact

Wilt u meer informatie? De Publieksdienst helpt u graag. Neem contact met ons op via het online contactformulier.

Bel mij terug

Hebt u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.