Collecte of verkoopactie

Plaatselijke instellingen, verenigingen en stichtingen die een verkoopactie of collecte wilt houden, dienen hiervoor vooraf een melding te doen bij de gemeente. De melding moet ten minste vier weken voor de verkoopactie of collecte worden gedaan.

Voor het houden van een collecte of verkoopactie gelden de volgende voorwaarden:

  • De plaatselijke instelling, vereniging, of stichting is werkzaam in de gemeente.
  • Het doel voor de inzameling is in overeenstemming met een algemeen (gemeenschaps-) belang.

Iedereen kan namens een organisatie kosteloos een melding doen voor een collecte of verkoopactie. De melding kunt u digitaal bij de gemeente indienen. Als uw melding is verwerkt, ontvangt u hiervan een bevestiging.

Melding indienen van een collecte of verkoopactie

Collecterooster
Het Centraal Bureau Fondsenwerving stelt jaarlijks, op voorstel van de Stichting Collecteplan, een rooster vast waarin aan grote landelijk collecterende fondsen voor hun collecte een periode wordt toegewezen. Als uw organisatie niet is opgenomen op deze lijst, heeft u alleen de mogelijkheid om een collecte of verkoopactie te houden in een 'vrije periode'.

Bekijk het collecterooster voor de gemeente Hardenberg

Een inzameling kan door de gemeente worden verboden, als deze gelijktijdig wordt gehouden met een inzameling van een andere instelling, vereniging of stichting.

Afspraak maken

Een product of dienst aanvragen? De medewerkers van de Publieksdienst helpen u graag. Maak voor uw bezoek eerst online een afspraak.

Contact

Wilt u meer informatie? De Publieksdienst helpt u graag. Neem contact met ons op via het online contactformulier.

Bel mij terug

Hebt u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.