Criminele activiteiten

Het buitengebied heeft veel moois te bieden. De sociale contacten zijn warm. Buiten wonen betekent meer ruimte, meer groen, meer rust en dat gaat vaak gepaard met een goede gezondheid. Dat prachtige buitengebied heeft echter wel steeds vaker te maken met leegstand en wordt daardoor aantrekkelijk voor criminelen.

Boeren en ondernemers in het buitengebied worden benaderd om hun schuren beschikbaar te stellen voor ondermijnende activiteiten zoals hennepkweek of een drugslab. U moet sterk in uw schoenen staan om 'nee' te zeggen tegen deze aanbiedingen. Vaak bieden criminelen huurbedragen van vele honderden of duizenden euro's voor schuren en stallen die leegstaan.

De 'moderne crimineel' is er in vele soorten en maten en kan een keurige man of vrouw zijn die u op vriendelijke toon benadert en een relatie met u opbouwt. Ga niet in op het aanbod van criminelen, ook al worden er forse bedragen aangeboden. Hoewel het erg mooi lijkt, komt u vrijwel niet meer van de criminelen af.

Met de onderstaande folder willen we u waarschuwen om niet in te gaan op het aanbod van criminelen, ook al worden er forse bedragen aangeboden. Hoewel het erg mooi lijkt, komt u vrijwel niet meer van de criminelen af. De informatie uit deze folder kunt u ook nalezen in ons onderdeel Veilig buitengebied,

Documenten

TitelTypeGrootteDownload
Folder Kiek uut PDF886 KBDownload (Folder Kiek uut)

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het online contactformulier.

Bel mij terug

Hebt u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente Hardenberg? Meld u dan aan voor één van de nieuwsbrieven.