Gemeente, politie en brandweer actief

Medewerkers van de gemeente, politie en brandweer zijn voor, tijdens en na de jaarwisseling actief op straat. Niet alleen om de rommel op te ruimen, maar ook om eventuele overlast te voorkomen.

De gemeente plaatst vuurwerkkappen over de parkeerautomaten in het centrum van Hardenberg en de slagbomen op parkeerterreinen worden tijdelijk verwijderd en de lift van de parkeervoorziening Centrum/Theater wordt afgesloten. Afvalbakken worden verwijderd of afgesloten. Ook glasbakken, kledingbakken en bladhekken worden door de gemeente weggehaald.

Tijdens de jaarwisseling
Op oudejaarsdag en –avond zijn teams van de politie en de buitendienst van de gemeente actief in de gemeente om onveilige situaties en overlast te voorkomen en in te grijpen als het nodig is. De teams werken nauw samen met de toezichthouders van THV die extra controles houden. Ook de brandweer staat paraat. Je kunt overlast ook beperken door bijvoorbeeld containers en tuinmeubels veilig weg te zetten. Ervaar je overlast of zie je een onveilige situatie? Meld het dan!

Na de jaarwisseling
Op nieuwjaarsdag is het team buitendienst alweer vroeg actief om afval, bijvoorbeeld afkomstig van vuurwerk, op te ruimen. Jij kunt een handje helpen door de rommel in jouw eigen straat of buurt op te ruimen. De gemeente neemt op nieuwjaarsdag de eventuele ontstane schade op. De meest urgente zaken worden direct hersteld. In de eerste week van het nieuwe jaar krijgen ook de minder urgente zaken aandacht. Schade die is ontstaan door vandalisme of vernieling wordt zoveel mogelijk verhaald op de daders!

Houdt u een oogje in het zeil?

Samen zorgen we voor een veilige en gezellige jaarwisseling. Ziet u een gevaarlijke situatie of iemand die iets vernielt? Meld dit dan.

  • Ziet u gevaarlijke of overlastsituaties in de openbare ruimte? Bel dan het Meldpunt van de gemeente Hardenberg: 14 0523. Tijdens de jaarwisseling beslist de dienstdoende piketcoördinator over de inzet.
  • Bij spoed, bijvoorbeeld als u getuige of slachtoffer bent van een misdaad of ongeluk, belt u 112.
  • Heeft het geen haast, maar hebt u wel politie nodig? Bel dan 0900 8844.
  • Wilt u anoniem blijven omdat u bijvoorbeeld bang bent voor vervelend reacties? Bel dan Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het digitale contactformulier.

Bel mij terug

Heeft u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente Hardenberg? Meld u dan aan voor één van de nieuwsbrieven.