Oudejaarsvuren zijn niet toegestaan

Een vuurtje op straat op oudejaarsavond? De gevolgen van een vuurtje op straat op oudejaarsavond zijn groter dan je wellicht denkt. Daarom zijn oudejaarsvuren niet toegestaan. Dit is vastgelegd in de Algemene Plaatselijke Verordening.

Een oudejaarsvuur veroorzaakt veel schade aan bijvoorbeeld asfalt, bomen of beplanting. Deze schade moet hersteld worden en die rekening betalen we uiteindelijk met elkaar. Een oudejaarsvuur kan bovendien gevaarlijk zijn voor omstanders of omliggende panden. De rook kan voor veel overlast zorgen. Op het moment dat de politie en gemeente constateren dat ergens materiaal wordt verzameld voor een oudejaarsvuur, wordt actie ondernomen en wordt het materiaal zo snel mogelijk afgevoerd.

Wil je tijdens oud & nieuw toch een gezellige sfeer op straat? Een sfeervuur in een terrashaard of vuurkorf is wel toegestaan. Je mag hierin alleen hout en géén afval verbranden. Ook verlichting in de vorm van kaarsen of fakkels is toegestaan. Bij haarden, vuurkorven, kaarsen of fakkels geldt ook dat dit geen gevaar, overlast of hinder mag opleveren voor de omgeving.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het digitale contactformulier.

Bel mij terug

Heeft u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente Hardenberg? Meld u dan aan voor één van de nieuwsbrieven.