Discriminatie

Discriminatie is het ongelijk behandelen en achterstellen van mensen op basis van kenmerken die er niet toe doen in een situatie. Dan kunt u denken aan afkomst, sekse, huidskleur, seksuele voorkeur, leeftijd, religie, handicap of chronische ziekte.

Wordt u onterecht ongelijk behandeld en heeft dat te maken met een van deze gronden? Dan kunt u een beroep doen op Artikel 1 van de Grondwet. Deze wet stelt: "Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan."

Lees meer over discriminatie op de website www.discriminatie.nl.

Neem contact op met Vizier
Wanneer u zich gediscrimineerd voelt, kunt u besluiten daar iets mee te doen. Als inwoner van de gemeente Hardenberg kunt u voor advies contact opnemen met Vizier. Hier kunt u ook uw klacht melden.

Vizier luistert naar u en neemt uw klacht serieus. U krijgt advies hoe u in uw situatie met discriminatie om kunt gaan. En u krijgt ondersteuning om met anderen in gesprek te gaan en samen een oplossing te zoeken. Vizier helpt verder bij het voeren van klachtenprocedures en bij het doen van aangifte bij de politie.

Maak melding van discriminatie

Voelt u zich gediscrimineerd? Of ziet u discriminatie in uw omgeving? Maak dan een melding bij het meldpunt van Vizier. Ook als u twijfelt of iets discriminatie is, kan Vizier u van dienst zijn.

Hebt u te maken met discriminatie? Maar hebt u geen hulp of advies nodig? Dan is het toch goed om dit te melden. Op die manier weet Vizier beter waar en hoe discriminatie voorkomt.

Maak online een melding van discriminatie

U kunt ook bellen met 085 0734600. Kijk voor meer informatie op www.discriminatieoost.nl.

Contact

Wilt u meer informatie? De Publieksdienst helpt u graag. Neem contact met ons op via het online contactformulier.

Bel mij terug

Hebt u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente Hardenberg? Meld u dan aan voor één van de nieuwsbrieven.