Bereikbaarheid

De wildwaterbaan bevindt zich in Hardenberg, in de nabijheid van de Europaweg, circa 150 meter ten zuiden daarvan, tussen het water van de Vecht en water van de Molengoot.

Vanaf de Europaweg bij de Prins Bernhardbrug en vanaf het parkeerterrein naast de brandweerkazerne aan de Europaweg zijn er verharde looppaden naar de brug over de baan. Vanaf die brug kun je tussen de baan en de vistrap naar het begin van de baan lopen.

Als je op de Vecht vaart bovenstrooms van de sluis en stuw bij Natuureducatiecentrum De Koppel kun je uitstappen in de toegangskom van de vistrap, 50 meter stroomafwaarts van de waterinlaat van de wildwaterbaan. Dan overdragen naar het begin van de baan.

Mogelijkheden
Als je op de Vecht vaart benedenstrooms van sluis en stuw zijn er 3 mogelijkheden om naar het begin van de baan te gaan:

  • door de sluis gaan, de Vecht opvaren, in de toegangskom van de vistrap uitstappen en overdragen naar het begin van de baan;
  • de Molengoot verder invaren tot waar de wildwaterbaan in de Molengoot uitmondt; daar uitstappen en overdragen naar het begin van de baan.

Nadat je de baan bent afgevaren tot in de Molengoot zijn er ook 3 mogelijkheden om naar het begin van de baan te gaan:

  • uitstappen en overdragen naar het begin van de baan;
  • de Molengoot afvaren naar de Vecht, door de sluis de Vecht opvaren naar de toegangskom van de vistrap, uitstappen in de toegangskom van de vistrap, daar overdragen.

Let op: de sluis is in de winter (van 1 november tot 1 april) buiten werking.

Van of naar het centrum van Hardenberg
De Vecht bevaren vanaf of naar het centrum van Hardenberg
 
In het centrum van Hardenberg ligt de haven, met ruime steigers. Er vlak naast is een betaalde parkeergarage. 

Parkeren

Het is niet toegestaan om te parkeren naast de wildwaterbaan. Bezoekers van de wildwaterbaan kunnen gebruik maken van één van de volgende parkeergelegenheden in Hardenberg:

  • bij de brandweerkazerne aan de Europaweg 10 (gratis parkeren);
  • bij Natuuractiviteitencentrum De Koppel aan de Vechtstraat 8 (gratis parkeren).

Contact

Wilt u meer informatie? De Publieksdienst helpt u graag. Neem contact met ons op via het online contactformulier.

Bel mij terug

Hebt u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente Hardenberg? Meld u dan aan voor één van de nieuwsbrieven.