Vereniging: Vechtdallopers

Sportiviteit, kwaliteit en saamhorigheid. Dat typeert loopgroep de Vechtdallopers. De club biedt op verschillende niveaus wandel- en hardlooptrainingen in Dedemsvaart, Slagharen en Hardenberg. “Bij ons word je gezien en gewaardeerd”, vertelt oprichter Adri Deemter.

Adri en zijn vrouw Anita zijn de drijvende krachten achter de loopgroep. “We hebben geen bestuur. Dat maakt de trainingen makkelijk bereikbaar. Als wij of onze leden iets willen, moeten we dat direct kunnen uitvoeren”, zegt Adri. De 14 trainers organiseren met elkaar zo veel mogelijk. “Maar de draagkracht komt echt vanuit de groep.”

Verschillende trainingen

De club begon in 2016 met hardlooptrainingen in Hardenberg. Al snel groeide de club hardlopers en ontstond de vraag naar een wandelgroep. Dat leverde uiteindelijk een rustige groep op, die 3 tot 4 kilometer loopt, en een snellere groep.

Tijdens de wandelingen voeren deelnemers opdrachten uit. “Het is meer dan alleen wandelen. We trainen de spieren door bijvoorbeeld memoriekaartjes van de grond te rapen of denkbeeldige appels te plukken. Je gebruikt wat je onderweg tegenkomt”, vertelt wandeltrainer Anneke Schippers. Ook de hardloopgroepen zijn verdeeld in verschillende niveaus.

Stok achter de deur

Lid worden van een loopgroep heeft volgens Adri verschillende voordelen. Het sociale aspect speelt een belangrijke rol. “Vooral hardlopen is een vrij solistische sport. Toch is de saamhorigheid erg fijn. Zo hebben de deelnemers, wanneer het nodig is, veel steun aan elkaar.”

Ook de stok achter de deur is een belangrijk voordeel. “En dat je elke maand een hardloopprogramma krijgt waarmee je naar je doelen toewerkt.” Net als de hardloopgroepen werken ook de wandelgroepen naar doelen toe, zoals de wandelvierdaagse.

Samen uit, samen thuis

Iedereen doet mee op zijn eigen tempo, maar bij het wandelen én het hardlopen geldt: iemand die een mindere dag heeft, wordt nooit achtergelaten. “De voorste lopers halen de achterste op. Het is echt ‘samen uit, samen thuis’”, zegt Anneke. Daarom houden ze de groepen expres klein.

Adri: “Als trainer moet je mensen kunnen zien. Dat is een stukje kwaliteit.” Het meest waardevol vindt Adri de betrokkenheid. Iedereen volgt elkaars voortgang en doelen. Ook als het even wat minder gaat. “Niets is onmogelijk en je kunt veel meer dan je denkt. En als iemand een doel haalt, delen we samen in het geluk. Dat is clubgevoel.”

Nieuwsgierig?

Ben je nieuwsgierig geworden naar de trainingen van de Vechtdallopers? Meld je dan aan voor een kennismaking via info@vechtdallopers.nl en train een paar keer vrijblijvend mee.

Bekijk de video


Draag iemand aan!

Ken jij ook een topsporter, sporttopper of vereniging die het verdient om in 'de Sportlights' te staan? Inwoners, sporters en sportverenigingen kunnen het hele jaar sporters of verenigingen aandragen via www.hardenberg.nl/sportlights.

Contact

Wilt u meer informatie? De Publieksdienst helpt u graag. Neem contact met ons op via het online contactformulier.

Bel mij terug

Hebt u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente Hardenberg? Meld u dan aan voor één van de nieuwsbrieven.