Gewoon gezond

Gewoon Gezond is het lokale keurmerk om gezonde initiatieven kracht bij te zetten. Extra aandacht gaat daarbij uit naar kinderen, jongeren en hun ouders.

Als dit stempel erop staat, weet u dat dit nét iets gezonder is!

Lees meer over Gewoon Gezond, de speerpunten en hoe u mee kunt doen via de website www.gewoongezond.info.

Gewoon Gezond Magazine

Om een gezonde leefstijl te promoten, is het eerste Gewoon Gezond Magazine gemaakt. Het eerste exemplaar is gepresenteerd tijdens de Sportverkiezing 2015 in theater De Voorveghter.

Het Gewoon Gezond Magazine staat vol met tips en voorbeelden over hoe je fit en gezond kunt blijven, maar ook hoe u als school of vereniging op een simpele wijze hier aan kunt bijdragen. Kortom; gewoon gezond voor iedereen! U kunt het magazine hieronder downloaden.

TitelTypeGrootteDownload
Gewoon Gezond Magazine PDF4,10 MBDownload

JOGG

De gemeente Hardenberg is met ingang van dit jaar aangesloten bij de landelijke JOGG beweging. JOGG staat voor Jongeren op Gezond Gewicht.

Het is geen nieuw project, maar een aanpak waarbij iedereen in een wijk of dorp zich inzet om gezond eten en bewegen voor jongeren gemakkelijk en aantrekkelijk te maken.

Samen krachten bundelen
Uitgangspunt binnen de aanpak is dat er geen nieuwe dingen bedacht worden, maar dat uitgegaan wordt van datgene dat al gedaan wordt en wat werkt. Door samen krachten te bundelen en initiatieven onder één paraplu aan te bieden, zal het effect vele malen groter zijn.

Convenant

Om de samenwerking tussen de eerste partijen (publiek en privaat) te bekrachtigen, is een convenant (PDF, 4 MB) ondertekend. De deelnemende partijen zetten zich de komende drie jaar samen in voor een gezonde omgeving en een gezonde jeugd!

Om dit te realiseren besteden de partijen binnen hun eigen organisatie in ieder geval aandacht aan minimaal twee van de volgende vijf punten:

  • Bewegen (30 minuten per dag / jongeren 60 minuten per dag)
  • Water drinken (in plaats van zoete dranken)
  • Eten van groente en fruit
  • Een gezond ontbijt
  • De gezonde keuze mogelijk maken

De komende periode wordt aan meer partijen de mogelijkheid geboden om zich hieraan te verbinden.

Contact

Wil u graag meer hierover weten, of wilt u zich verbinden aan Gewoon Gezond? Neemt u dan contact op met Marcel Smid. Dit kan via telefoonnummer 0523 289 261, of door een e-mail te sturen naar marcel.smid@hardenberg.nl.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het digitale contactformulier.

Bel mij terug

Heeft u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente Hardenberg? Meld u dan aan voor één van de nieuwsbrieven.