Zwemlessen

Inschrijven
U kunt uw kind opgeven voor de zwemlessen als uw kind 3 1/2 jaar is, waarna uw kind op de wachtlijst wordt geplaatst. Heeft u uw kind op tijd opgegeven, dan is uw kind rond de vijfde verjaardag aan de beurt voor zwemles. U ontvangt bericht als uw kind aan de zwemles kan beginnen.

Inschrijven kan via het digitale inschrijfformulier, of bij de receptie van zwembad De Kiefer.

Eisen
Aan het behalen van zwemvaardigheidsdiploma's zijn diverse eisen verbonden. Deze eisen zijn te vinden op de website van het Nationaal Platform Zwembaden.

Leerlingvolgsysteem
Om als ouder te kunnen zien hoe de vorderingen tijdens de zwemles zijn van uw kind, kunt u gebruik maken van het online leerlingvolgsysteem. In dit systeem kunt u zien welke onderdelen uw kind al goed doet en op welke onderdelen nog extra moet worden geoefend.

Betaling
De kosten van inschrijving bedragen € 8,50. Bij inschrijving ontvangt u een magneetpas met daarop de inschrijfkaart. U betaalt hiervoor € 3,50.

De betaling van de zwemlessen gaat pas in als uw kind is opgeroepen voor de zwemles. De betaling kan in één keer, of maandelijks via automatische incasso. U betaalt voor het complete ZwemABC ongeacht hoe lang uw kind erover doet. Alleen A of A en B is niet mogelijk.

Gratis zwemmen
Op vertoon van de inschrijfkaart (magneetpas) mag uw kind gratis komen zwemmen met een betalende ouder. Indien de inschrijfkaart is omgezet naar een zwemleskaart geldt dezelfde regel. Als uw kind een A en/of B diploma heeft, blijft deze regel ook van kracht. Dus altijd moet er een betalende ouder bij aanwezig zijn.

Lestijden ABC (lessen van 50 minuten)
Maandag: 15.30 - 18.00 uur
Dinsdag: 15.30 - 18.00 uur
Donderdag: 15.30 - 18.00 uur
Vrijdag: 13.20 - 15.00 uur en 15.30 - 18.00 uur
Zaterdag: 10.15 - 13.45 uur

Proef- of diplomazwemmen
Woensdag: 16.15 - 17.15 uur

In de schoolvakanties wordt er geen zwemles gegeven.

Vertrouwenspunt Sport

Het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ streeft – met de branche – naar een zwemklimaat zonder ongewenste intimiteiten en acht het van belang dat ongewenste omgangsvormen, waaronder seksuele intimidatie, wordt voorkomen en bestreden.
 
Als u behoefte heeft om in vertrouwen met een deskundige te kunnen praten en advies te kunnen krijgen, kunt u contact opnemen met het Vertrouwenspunt Sport van NOC*NSF voor de zwembadbranche. Dit kan door middel van de hulplijn: 0900 202 5590 (€ 0,10 per minuut).

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het digitale contactformulier.

Bel mij terug

Heeft u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente Hardenberg? Meld u dan aan voor één van de nieuwsbrieven.