Achtergrond

De gemeente Hardenberg streeft met het programma Duurzaam Hardenberg naar een energieneutraal Hardenberg. Dit betekent dat alle energie die binnen de gemeentegrenzen wordt gebruikt, in de gemeente zelf of in de regio duurzaam wordt opgewekt.

De toename van productie van duurzame energie is van groot belang voor het halen van de doelstellingen van het programma Duurzaam Hardenberg.

Duurzame energieproductie
Wind is een belangrijke bron voor het opwekken van duurzame energie. Daarom wil het college van B&W van de gemeente Hardenberg initiatieven voor duurzame energieproductie ondersteunen.

Ook de provincie Overijssel heeft met het Rijk en andere provincies afgesproken zich in te zetten voor het plaatsen van windmolens in de provincie met een gezamenlijk vermogen van ten minste 85,5 Megawatt (MW) in 2020.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het online contactformulier.

Bel mij terug

Hebt u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente Hardenberg? Meld u dan aan voor één van de nieuwsbrieven.