Sporthal op SPORTBLVD Hardenberg

Op de SPORTBLVD in Hardenberg is een nieuwe sporthal gebouwd. Dankzij de nieuwe sporthal is er de komende jaren in Hardenberg voldoende capaciteit voor sportonderwijs en binnensport.

De sporthal is tegen het bestaande zwembad De Slag aan gebouwd. De sporthal en het zwembad hebben een gezamenlijke entree. Via de centrale hal hebben bezoekers toegang tot zowel het zwembad als de sporthal. Ook het restaurant wordt gezamenlijk gebruikt.

De sporthal heeft drie gelijkwaardige zalen met in totaal zes kleedkamers (twee kleedkamers per zaal). Op de tribune is ruimte voor 150 toeschouwers. Het Alfa-college en het Greijdanus College geven bewegingsonderwijs in de sporthal. Daarnaast sporten de zaalvoetballers van HHC en de rolstoelbasketballers van Second Dribble in de nieuwe sporthal.

De sporthal is ook voor mindervalide sporters goed toegankelijk. De sporthal voldoet dan ook aan de toegankelijkheidseisen die gesteld worden voor het Internationaal Toegankelijkheids Symbool en het inclusief beleid.

De nieuwe sporthal is zo duurzaam mogelijk gebouwd. Voor de verwarming van de sporthal en het zwembad wordt in ieder geval gebruik gemaakt van restwarmte afkomstig van de productieprocessen op het naastgelegen Wavin-terrein. Dit gebeurt nu ook al bij de verwarming van het naastgelegen zwembad.

Bouw en onderhoud

De sporthal is gebouwd door aannemersbedrijf Kormelink uit Rietmolen. Dit bedrijf zorgt ook gedurende twintig jaar voor het onderhoud. Op basis van het 'programma van prestaties' heeft Kormelink het ontwerp van de hal verzorgd. Kormelink ontwierp de sporthal in samenwerking met Te Kiefte Architecten uit Borne, Lucassen Constructies en Rouweler Installatietechniek. Uitgangspunt was een ontwerp dat aansluit bij het bestaande gebouw van het zwembad.

De sporthal heeft dezelfde kleurstellingen als het zwembad en hetzelfde materiaal is gebruikt. Opvallend element in het ontwerp is de golvende lijn van de raamkozijnen van de toegang tot de kleedkamers. De buitenkant van de sporthal wordt opgesierd door grote sportsymbolen, zodat er geen twijfel mogelijk is wat de functie van het gebouw is. Binnen vormt de gangwand een ware blikvanger. Op deze wand zijn sportbeelden te zien, die ook 's avonds als de gang is verlicht, goed zichtbaar zijn.

Terugblik op de bouw

Kormelink is eind december 2016 gestart met het inrichten van de bouwplaats en voorbereidende grondwerkzaamheden. De bouw van sporthal is woensdag 1 februari officieel gestart. Het hoogste punt is medio mei 2017 bereikt. In juli en augustus is de sporthal afgebouwd. De sporthal is op 4 september 2017 in gebruik genomen.

Vragen of opmerkingen

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem gerust contact op met:

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het digitale contactformulier.

Bel mij terug

Heeft u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente Hardenberg? Meld u dan aan voor één van de nieuwsbrieven.