Laat u niet verrassen

We krijgen steeds vaker te maken met extremen, zoals hittegolven en hevige neerslag. Dit heeft effect op onze leefomgeving. De gemeenten Hardenberg, Ommen, Emmen, Coevorden en Borger-Odoorn, Waterschap Vechtstromen, Hunze en Aa's en de provincies Overijssel en Drenthe zijn deze klimaateffecten in kaart gebracht.

We willen ons niet laten verrassen door extreme weersomstandigheden. Dus bekijken en bespreken we risico's en maatregelen die we samen kunnen nemen. Zo zijn we beter voorbereid.

We vinden het belangrijk om daarover met alle betrokkenen in gesprek te gaan. Door ons slim aan te passen aan de klimaatverandering zorgen we ervoor dat onze regio klimaatbestendig en waterrobuust blijft.

Klimaatatlas
Het is goed te weten dat gemeenten, waterschappen en provincies al allerlei maatregelen nemen om overlast te voorkomen. Zij kunnen dit echter niet alleen oplossen. Alleen met uw hulp maken we het verschil! Ga naar www.laatunietverrassen.nl voor de klimaatatlas en om in gesprek te gaan. 

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het online contactformulier.

Bel mij terug

Hebt u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente Hardenberg? Meld u dan aan voor één van de nieuwsbrieven.