Gezondheidspark

De gemeente Hardenberg wil in het gebied rondom het Röpcke-Zweers ziekenhuis in Hardenberg het Gezondheidspark Hardenberg realiseren.

De keuze om te bouwen rondom het ziekenhuis is weloverwogen. Het ziekenhuis heeft een belangrijke regionale functie: als zorgaanbieder, maar ook als werkgever.

Om de regionale functie van het ziekenhuis te waarborgen en te versterken, wil de gemeente zorg- en zorggerelateerde aanbieders in het Gezondheidspark bijeen brengen die elkaar onderling versterken en aanvullen. Daarbij wordt geprobeerd om juist zorgvoorzieningen naar Hardenberg te halen, die er nu nog niet zijn.

Samenwerking Adviesbureau draaijer+partners
De gemeente Hardenberg werkt samen met adviesbureau draaijer+partners voor de ontwikkeling van het Gezondheidspark. Het adviesbureau zoekt in opdracht van de gemeente (zorg)partijen en ontwikkelt samen met hen concepten.

Daarnaast gaat het adviesbureau in gesprek met potentiële partijen, wat uiteindelijk moet leiden tot afname van de gronden.

Structuurvisie
Hoe het Gezondheidspark er uit moet komen te zien is in grote lijnen weergegeven in de structuurvisie. De structuurvisie geeft de kaders voor de invulling weer en is op 30 juni 2009 door de gemeenteraad vastgesteld.

De gemeenteraad heeft voor de ontwikkeling van het Gezondheidspark het bestemmingsplan in juli 2011 vastgesteld. In september 2011 is het bestemmingsplan onherroepelijk geworden.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Gerrit Schultink,  gemeentelijk projectleider
Telefoonnummer: 0523 289 648
E-mailadres: gerrit.schultink@hardenberg.nl

Documenten

TitelTypeGrootteDownload
Structuurvisie PDF3,37 MBDownload

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het digitale contactformulier.

Bel mij terug

Heeft u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente Hardenberg? Meld u dan aan voor één van de nieuwsbrieven.