Verkeersveiligheid

Bij het verbetering van de verkeersveiligheid kiest de gemeente Hardenberg ervoor de nadruk te leggen op educatie, voorlichting en handhaving. Hiermee wil de gemeente zorgen voor een gedragsverandering bij de weggebruikers.

In 2017 wordt een groot aantal projecten uitgevoerd. Dit gebeurt in zeer nauwe samenwerking met Veilig Verkeer Nederland (afdeling Hardenberg en het regionaal Steunpunt), het Regionaal Orgaan voor de Verkeersonveiligheid (ROVON, onder regie van de provincie Overijssel en Gelderland), de ANWB en diverse projectbureaus/-aanbieders.

Met name de kwetsbare leeftijdsgroepen, de doelgroepen die in relatief vaak bij verkeersongevallen betrokken zijn, krijgen extra aandacht. Erg actueel is de aandacht voor de sterk groeiende groep fietsers, met name ouderen.

Overige projecten

Veel projecten worden door of met ondersteuning van de zeer actieve lokale afdeling van VVN uitgevoerd. VVN-Hardenberg heeft ook een website met veel informatie over verkeersveiligheid en de jaarlijkse projecten. Ook kent de site een meldpunt.

De ANWB neemt het project Streetwise voor haar rekening. Het projectbureau Koop & Co richt zich op het Voortgezet Onderwijs en heeft hiervoor diverse projecten ontwikkeld, bijvoorbeeld Veilig Uitgaan, Veilig Thuiskomen Fiets4Safe en Verkeerslab Dit geldt sinds een aantal jaren ook voor de Jongerenorganisatie Team Alert met projecten als Studio Flits en Kruispunt.

Onverminderd is er langs de vele gemeentelijke invalswegen middels mottoborden permanent themagerichte  aandacht voor verkeersveiligheid, zoals  alcohol, respectvol rijgedrag, social media en zichtbaarheid.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het digitale contactformulier.

Bel mij terug

Heeft u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente Hardenberg? Meld u dan aan voor één van de nieuwsbrieven.